27 / 04 / 2024

Bayraklı'da inşaat çalışmaları sırasında 5 katlı bir ev yıkıldı!

Bayraklı'da inşaat çalışmaları sırasında 5 katlı bir ev yıkıldı!

Bayraklı Emek Mahallesi'nde 5 katlı Haydar Yok ailesinin yaşadığı bina yan tarafta yapılan inşaat çalışmaları sırasında toprak kayması sebebiyle yerle bir oldu. 5 katlı bir ev yıkıldı.



Vatandaşlar, belediyeye başvuruda bulunduklarını ancak kimsenin yardım eli uzatmadığını söyledi
Bayraklı Emek Mahallesi 7278 sokak No: 19 adresindeki 5 katlı Haydar Yok ailesinin yaşadığı bina yan tarafta yapılan inşaat çalışmaları sırasında toprak kayması sebebiyle yerle bir oldu. 5 katlı bir ev yıkıldı.

İnşaat çalışmaları sırasında vatandaşların Belediye yetkililerini riskli alan olduğuna dair uyardığını ancak belediyenin gerekli denetimleri yapmadığı belirtildi. Bayraklı Belediyesi'nin göz göre göre böyle bir inşaata nasıl izin verdiği ise soru işareti olarak kaldı. Olayın ardından 3 gündür sokakta kalan yardıma muhtaç ailelerin yardımına AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan ve AK Parti izmir Milletvekili Hamza Dağ yetişti. Haber alır almaz olay yerine gelen Ali Aslan yaklaşık 4 saat boyunca vatandaşların tek tek dertlerini dinledi.
Aslan olay yerine Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkililerini ve Bayraklı kaymakam vekilini davet ederek vatandaşların barınma sorununa çözüm getirdi. Yetkililer aileleri geçici olarak konutlara yerleştirerek erzak ve eşya yardımı yapacaklarını ifade etti. Yaklaşık 3 gündür Bayraklı Belediyesi'ne başvuruda bulunduklarını ancak kimsenin yardım eli uzatmadığını ifade eden vatandaşlar Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın olay yerine bir kere bile gelmemesine tepki gösterdi.
"Bu mu sosyal belediyecilik?" Geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan Bayraklı Belediyesine yüklendi. 3 günü aşkın süredir kadın ve çocukların sokakta kaldığını ifade eden Aslan, Bayraklı Belediyesi'nin zabıta dışında hiçbir yetkilisinin olay yerine gelmediğini sözlerine ekledi. Aslan Bayraklı' da sosyal belediyecilik anlayışının kalmadığını dile getirerek, "Bayraklı Belediye Başkanı ve müdürlerinin asıl görevi burada mağdur olan aileleri sokakta bırakmayıp misafirhanelere yerleştirip her türlü desteği vermek. Ancak Hasan Karabağ olay yerine bir kere dahi uğramamış. Bu mu Sosyal Belediyecilik anlayışı? Biz olayın haberini alır almaz hemen gelerek olaya el attık. Vatandaşlarımız bugün itibariyle misafirhanelere yerleştirilecek" dedi." Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan bir diğer isim de AK Parti  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ oldu.
Dağ, hükümet olarak aileye her türlü yardımın yapılması ve mağdur olmamaları için bütün girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Hukuki olarak müteahhit firmanın sorumlu olduğunun altını çizen Dağ, Yok ailesinden haklarını aramalarını istedi. Mağdur vatandaşların sokakta kalmaması içinde kısa sürede misafirhanelerin ayarlandığını dile getiren Dağ, olay yerinde incelemelerde bulundu. Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Dayanışma Derneği Başkanı İnş. Müh. Cem Şeker ise yaptığı açıklamada olay yerinde ilk gözlemlerinde Müteahhit firmanın dışında yapı denetim şirketi ile belediyenin de ihmalleri bulunduğunun altını çizdi. İnşaat ruhsatı veren belediyenin dışında yapı denetim şirketinin toprağın kayma ihtimaline karşı isnat duvarları örmesi gerektiğini hatırlatan Şeker, 3 kat ruhsatı olan bir yere 5 katlı bina yapıldığını ve kaçak yapılaşmanın da burada önemli bir hata olduğunu söyledi.

Ege Telgraf

Geri Dön