19 / 04 / 2024

Bayraklı'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Bayraklı'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Kentsel dönüşüm, muhtarın evinin yıkımıyla başlatıldı. Bayraklı 'da 10 yıldır Adalet Mahallesi Muhtarlığı yapan Nebahat Duran evini kentsel dönüşüm kapsamında yıktırarak çevre sakinlerine öncülük yaptı.




Bayraklı'da 10 yıldır Adalet Mahallesi Muhtarlığı yapan Nebahat Duran evini kentsel dönüşüm kapsamında yıktırarak çevre sakinlerine öncülük yaptı. Hazırlıklar ve çalışmalar sırasında edindiği tecrübelerle çevre sakinlerini de bilgilendiren Duran "İzmir'in ve Bayraklı'nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var" diye konuştu. 


Yıkım sürecek

Kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam ettiği ve şu ana kadar 600'ü aşkın binanın yıkıldığı İzmir'de, depreme dayanıksız binaların yıkımına dün de devam edildi. İzmir'de kentsel dönüşüm ihtiyacının en fazla olduğu ilçelerin başında gelen Bayraklı'nın Adalet mahallesi muhtarı Nebahat Duran'ın evinin yıkımı da dün gerçekleştirildi. Yaptırdığı deprem testinde yıllardır oturduğu binanın çürük olduğunu anlayan Duran, binanın yıkımı için hemen harekete geçerek mahalle sakinlerine de örnek oldu. Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, tehlike doğuran binaların yıkımına aralıksız olarak devam ettiklerini söylerken, "Şu ana kadar yıkım için bin 200 bina tespit ettik. Bunların 600'den fazlası yıkıldı. Yıkım kararı alınan binalarda itiraz oranları ise yüzde 1'in altında. Bu durum İzmir'in kentsel dönüşümde gönüllü olduğunu ortaya koyuyor" dedi.


650 TL kira yardımı

Evleri yıkılan vatandaşlara 18 ay süreyle aylık 650 lira kira yardımı yapıldığını dile getiren Yaşacan, "Bu yıl yıkımını gerçekleştirdiğimiz binalar ile hedeflerimize " diye konuştu



Yeni Asır


Geri Dön