20 / 04 / 2024

Bayraklı'da kentsel dönüşüm sorunları var!

Bayraklı'da kentsel dönüşüm sorunları var!

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, Bayraklı'nın kentsel dönüşüm hakkındaki sorunlarıyla ilgili Şehircilik Bakanlığı'na başvuracaklarını dile getirdi.



AK Parti  İzmir  Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, vatandaşla buluşmaya devam ediyor. Daima sahada olması ve yoğun çalışmalarıyla dikkat çeken vekil adayı, 'Kentsel Dönüşüm'ün en çok konuşulduğu bölgelerden biri olan Bayraklı'ya ziyarette bulundu. 


Bayraklı Alparslan Mahallesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği'mde vatandaş ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Sürekli, özellikle yerel seçim döneminde söz konusu olan kentsel dönüşüm sürecine değindi. 


Vatandaşların en çok bu konuda sıkıntı yaşadığını vurgulayan Sürekli "Bugün kentsel dönüşüm sürecinin sıkça konuşulduğu bir bölgedeyiz. Aslına bakarsanız Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm konusunda yetki almasına rağmen bu süreci Bayraklı'da başlatmadı. Bu nedenle bu sorun ve sorularla vatandaşta, bizler de sürekli olarak karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşımız bu işi belediyenin eline bırakmayın diyor. Biz de diyoruz ki, Büyükşehir'in yetkisi dolmak üzere, artık yetki millette... 


Vatandaş parsel bazında müteahhitle gerekli araştırma ve anlaşmaları yapacak. Sonrasında bizler o çerçeveyi çizecek, gerekli hibeleri ve imar planlama konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı'yla görüşerek bu konuyu çözeceğiz. En önemlisi de bu çalışmalar kesinlikle bu bölgede yaşayan vatandaşın iradesine bakılarak yapılacaktır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. 


ALT YAPI ŞART 

Bayraklı ilçe mahallelerinde de kentsel dönüşüm konusuna değinen ve kentsel dönüşüm çalışmalarına kent estetiğini dikkate alarak hızlı bir şekilde ilerleyeceklerini söyleyen Sürekli, Rekabetçiliği ve Sosyal Uyumu Gözeten Kentsel Dönüşüm Öncelikli Dönüşüm Programı'ndan bahsederek, bu sürecin işleyişi hakkında bilgi verdi. 


Çalışmalar var 

Sürekli şöyle devam etti: "Halkın huzurlu yaşayabilmesi güçlü bir kentsel alt yapıyla mümkündür. Dönüşüm sürecinde projelerimizi hazırladık. İmar değişiklikleri ile oluşan değer artışından kamunun pay almasını sağlayacak düzenlemelerimiz hazır. Küçük Sanayi Siteleri'ne düzenlemeler getiriyoruz" diye konuştu. 


Habertürk Egeli


Geri Dön