18 / 04 / 2024

Bayraklı'da kentsel dönüşüm süreci resmen başladı!

Bayraklı'da kentsel dönüşüm süreci resmen başladı!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bu iki mahallemizin bazı noktalarında yüksekliği maksimum 10 kata kadar çıkardık. Bayraklı'da dönüşüm kendiliğinden olacak" dedi.



Gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı bölgelerden Bayraklı'da, kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi için sona gelindi. İmar planları belediye meclisinde kabul edilirken, revizyon uygulama imar planı da Büyükşehir'e gönderildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bu iki mahallemizin bazı noktalarında yüksekliği maksimum 10 kata kadar çıkardık. Bayraklı'da dönüşüm kendiliğinden olacak" dedi.


Bayraklı Belediye meclisi, geçtiğimiz aylarda Tepekule ve Çay Mahallerini ilgilendiren 1/1000 ölçekli imar planlarını meclisinde kabul edip  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. Büyükşehir de 1/5000 ölçekli ilave Nazım İmar Planlarını geçtiğimiz günlerde meclisten geçirdi. Bayraklı Belediye meclisi son toplantıda hazırladığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planlarını da kabul etti ve Büyükşehir'e gönderdi. Böylece "kendiliğinden dönüşüm" için süreç resmen başladı. 


VATANDAŞ MÜTEAHİTLE ANLAŞACAK


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu iki mahallede dönüşümün kendiliğinden gerçekleşeceğini belirterek, "Arkadaşlarımız Büyükşehir'le sürekli görüşüyor. Hazırladığımız planlar kabul gördü. 1/5000'likler büyükşehirden geçti. Şimdi de 1/1000'likleri meclisimizden geçirip gönderdik. Burada parselleri birleştirip, zeminde yayılan inşaat alanı dikeyde toplanacak. Bazı noktalarda binalar maksimum 10 kata kadar yükselecek. Maalesef belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. 


Biz de bu kapsamda bir çalışma yürüttük. Planların Büyükşehirden geçmesi ile birlikte vatandaşla müteahhitler kendi aralarında anlaşacak. Böylece de dönüşüm kendiliğinden gerçekleşecek. İnşaat sektörünü de bir hareket gelecek. Gerçekten önemli bir proje. Başından beri, dönüşümün ancak bu yolla olacağını savunuyorum. Zaman, haklılığımızı ortaya koyacaktır. Şuanda vatandaşlarımız memnun. Aldığımız kararlarla Bayraklı'nın önünü aşmış olacağız" dedi.


Yeni Asır


Haber Ege Telgraf'ta şu şekilde yer aldı


Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi ve vatandaşın müteahhitlerle kolayca anlaşabilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. İmar planları art arda kabul edilmeye başlandı. Kendiliğinden dönüşüm için sürecin resmen başladığını söyleyen  Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “2 mahallemizin bazı noktalarında yüksekliği 10 kata kadar çıkardık. Bayraklı’da dönüşüm kendiliğinden olacak. İnşaat sektörünü de bir hareket gelecek. Aldığımız kararlarla Bayraklı’nın önünü aşmış olacağız” dedi.



Ege Telgraf


Haber İzmir 9 Eylül Gazetesi'nde şöyle yer aldı


BAYRAKLI Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi ve vatandaşın müteahhitlerle kolayca anlaşabilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Çay ve Tepekule Mahallerinin bir bölümünü ilgilendiren 1/5.000 ölçekli ilave nazım imar planını mecliste kabul etti. Bayraklı Belediyesince nazım imar planı doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı kendi meclisinden geçirerek, onay için Büyükşehir Belediye Başkanlığına yolladı. Böylece "kendiliğinden dönüşüm" için süreç resmen başladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Aldığımız kararlarla Bayraklı'nın önünü açmış olacağız" diye konuştu. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön