20 / 04 / 2024

Bayraklı'da küçük parseller birleştirilecek!

Bayraklı'da küçük parseller birleştirilecek!

Yerel seçim sonrası bir yıllık görev süresini değerlendiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, altı bölgede plan revizyonu hazırlığında olduklarını belirtti...



Yerel seçim sonrası bir yıllık görev süresini değerlendiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, altı bölgede plan revizyonu hazırlığında olduklarını belirterek, “Küçük parselleri birleştirip müteahhitliğe elverişli, vatandaşın pazarlık edebileceği bir noktaya getiriyoruz. Böylece kentsel dönüşüm kendiliğinden olacak” dedi.


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yerel seçimlerin 1. yılında görev süresinin son bir yıl yılını değerlendirdi. Bayraklı’nın en önemli sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu kaydeden Karabağ, "Kırsaldaki gecekonduların bir an önce çağdaş yapılarla değişmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir çalışma. 60 hektarlık pilot alanına henüz başlanmadı çünkü uzlaşmada bir sıkıntı var. Orada çok katlı Kaçak yapılar var. Teklif edilen sanırım vatandaşı tatmin etmiyor. Vatandaşın beklentisi şu; ‘imar planlarını değiştirin biz müteahhitle kendimiz anlaşalım.’ Onun için biz altı bölgede bir plan revizyonu hazırlıyoruz ve yakında kamuoyu ile paylaşacağız. İşin çözümünün bu olduğunu düşünüyoruz. Küçük parselleri birleştirip müteahhitliğe elverişli, vatandaşın pazarlık edebileceği bir noktaya getiriyoruz. Böylece dönüşüm kendiliğinden olacak” diye konuştu.


“EMLAK DEĞERLERİ ÇOK YÜKSELDİ”

Bayraklı’da emlak değerlerinin de çok yükseldiğini ifade eden Karabağ, “Bayraklı birçok bölgeden yeni inşaatlara, yeni binalara prestij bölgesi olmaya devam ettiği için gelen insanlarımız var. Emlak değeri en fazla yükselen ilçe olduk. Halkımızı Bayraklı’ya bekliyoruz. Bayraklı, yeni kurulmasına rağmen hızla kurumsallaşmasını tamamlayan, belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde vermeye çalışan ve bu konuda mesafe almış bir belediye. Halkımız bence başkanlarına güveniyor” ifadelerini kullandı.


7. DİŞ ÜNİTESİ NAFİZ GÜRMAN’A

Bayraklı Belediyesi’nin çarpıcı projelerinden birinin de sağlık hizmetleri konusunda olduğunu belirten Karabağ şöyle devam etti: “Burada dört doktorumuz, yedi diş hekimimiz var. Diş ünitesini kurduk ve ücretsiz diş tedavisi yapıyoruz. Bu son derece başarılı ve halka dokunan bir proje 7. diş ünitemizi Nafiz Gürman’da açacağız.”


6 BİN METREKARELİK KÜLTÜR MERKEZİ KOMPLEKSİ

Yerel seçim sonrası Bayraklı Belediyesi’nin projelerinin devam ettiğini söyleyen Karabağ, belediye hizmet binasının süratle yapıldığını, park, pazar yeri, kültür merkezi projelerinin tek tek ihale edildiğini kaydetti. Bayraklı’da her şeyin yolunda olduğunu dile getiren Karabağ, “Bu döneme en çok damgasını vuracak projemiz; Manavkuyu’da 6 bin metrekarelik kültür merkezi kompleksi. İşsizlik sorununu da çözmeye çalışıyoruz. İŞKUR ile imzaladığımız protokol gereği iş bulma servisimizde yaklaşık 12 bin kişiye iş bulduk. Bunun dışında işsizlerin istihdam edilmesi için yatırımcılara da tavsiyelerde bulunuyoruz. Postacılar’da bir kültür merkezi ihalesini hazırlıyoruz. Osmangazi’de pazar yeri ihalesi yapıldı. Çaymahalle’de bir pazar yeri yapılıyor. Nafiz Gürman’da bir cem evi ve taziye evi yapılıyor. Arka arkaya bir dizi proje var. Bir tane proje yok. Bayraklı’da giderek artan bir güven ortamı devam ediyor” dedi.


Milliyet


Geri Dön