28 / 03 / 2024

Bayraklı'da plan revizyonu atağı!

Bayraklı'da plan revizyonu atağı!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, mevcut yasa ve imar planları ile kentsel donuşum yapmanın zor olduğunu kaydetti Hasam Karabağ, "İlçedeki imar planlarında revizyona gideceğiz" dedi.



Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'da özellikle çok katlı kaçak yapılaşmanın yoğun olduğunu belirterek, "Bu kapsamda Yamanlar, Onur, Giimüşpala, Emek, Çay, Adalet, Manavkuyıı mahalleleri ile ilgili imar plan revizyon çalışması yürütüyoruz. İmar planlarının kabul edilmesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci izleyeceğiz" dedi. 


İMAR PLANI DEĞİŞMELİ 


Bu çalışmanın  İzmir  genelinde yapılması gerektiğini de savunan Karabağ, "Mevcut imar planları ve kaçak yapılarla vatandaşlarımızın yol yürümesi mümkün değil. İmar planlarını değiştirmemiz gerekiyor. 


Vatandaşın taleplerine cevap verecek imar artışı getirerek yeşili bol alanlar oluşturacağız" diye konuştu. ¦ YENİ O Vatandaşlara, "Gecekondularınızı satmayın" diye de seslenen Hasan Karabağ, şunları kaydetti; "Vatandaşlarımız gecekondularını satmasınlar. İmar planlarını değiştirelim. Bunun için kendi meclisimizi ve İzmir Büyıikşehır Belediyemizi ikna edelim. Ulaşım planını da düşünüyoruz, Halkımız endişe etmesin. 

Zorlamayla bu işler olmaz Bu şekilde sonuç alınması mümkün değil." 


Yeni Şafak


Geri Dön