29 / 03 / 2024

Bayraklı'dan dönüşüm için plan revizyonu atağı!

Bayraklı'dan dönüşüm için plan revizyonu atağı!

Bayraklı'dan dönüşüm için plan revizyonu atağı geldi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, mevcut yasa ve imar planları ile kentsel dönüşümyapmanın zor olduğunu belirterek, ilçedeki imar planlarında revizyona gidileceğini açıkladı.



Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabag, sosyal belediyecilik ile ilgili adımlar atmaya devam ediyor Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli ailelerin kapısını çalarak onlara destek veriyor. 

Belediye ekipleri vatandaşların talepleri doğrultusunda eşya, yakacak, gıda ve nakdi yardımda bulunuyor. Bayraklı Belediyesi kurulduğu 2009'dan bu yana 45 bin ailenin ihtiyaçlarını gidererek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye olarak vatandaşa dokunduklarını belirterek, "Sosyal belediyecilik anlayışını ilçemizde yansıtıyoruz. Hemşerilerimizin yanında olup onlara destek vermeye devam edeceğiz" dedi. 


İzmir'de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışması başlatıldı. 


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerindeki gecekondulaşmanın Ankara'daki gibi tek katlı olmadığına dikkat çekti. Karabağ, Bayraklı'da özellikle çok katlı kaçak yapılaşmanın yoğun olduğunu belirterek, "Belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. Halkımızın ne istediğini biliyoruz. Yamanlar, Onur, Gümüşpala, Emek, Çay, Adalet, Manavkuyu Mahalleri ile 1 ilgili bu proje devam ediyor. Bu, bugünden yarına olacak bir çalışma değil. İmar planlarının kabul edilmesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci birlikte izleyeceğiz" dedi. 


KENDİLİĞİNDEN DÖNÜŞÜM 


Bu çalışmanın  İzmir  genelinde yapılması gerektiği savunan Başkan Karabağ, "Mevcut imar planları ve kaçak yapılarla vatandaşların yol yürümesi mümkün değil. İmar planlarını değiştirmemiz gerekiyor. Vatandaşın taleplerine cevap verecek imar artışı getirerek yeşili bol alanlar yaratacağız. Kendiliğinden dönüşümü gerçekleştireceğiz. 

Hem müteahhit hem de vatandaşı bu anlamda teşvik edeceğiz" dedi. 


Bayraklı ilgileniyor.1 bünyesinde Bayraklı merkezlerden!5 Sattığımızdan fazla taşınmaz kamulaştı Sanat Sokağı'nda her ressamın hikayesi var Bin 400 öğrenciye burs Bayraklı Belediyesi bu yıl da başarılı bin 400 öğrenciye burs verecek. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında takdir veya teşekkür belgesi alan ilköğretim ve lise öğrencileri bu eğitim yardımından yararlanabilecek. 


Burs başvuruları semt merkezlerine aralık ayına kadar yapılabilecek. Öte yandan Bayraklı Belediyesi dar gelirli bin ailenin öğrenci çocuklarına da kırtasiye yardımında bulunacak. Başkan Karabağ, "Çocuklar bizim geleceğimizdir. İlçemizde çocuklarımıza karşılıksız burs, ücretsiz kursa devam edeceğiz" dedi. 


Bayraklı Belediyesi tarafından Manavkuyu'da hayata geçirilen Sanat Sokağı'ndaki 15 ressamın her birinin ayrı bir hikayesi var. 


Kimi astsubay emeklisi, kimi eczacı... 

Kimi çocukluk hayalinin peşinden gidiyor, kimi ise gönül verdiği işi yapıyor. Ortak yanları ise sanata ve resme olan aşkları... "Sanatı sokağa indirdik" diyen ressamlar, dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz ders vererek, onların kötü yola yönelmelerini önlemeyi hedefliyor. 

dır. Bu satışların yüzde 90'ı da gecekondu hak sahiplerine olmuştur. Bundan da belediye kasasına 13.5 milyon lira girmiştir. Ödediğimiz para ise 16.5 milyon liradır. Sattığımızdan fazlasını kamulaştırdık" dedi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön