26 / 04 / 2024

Bayraktar Grubu ABD'de konut işine girecek!

Bayraktar Grubu ABD'de konut işine girecek!

Via markasıyla gayrimenkul ve perakende alanında toplam 5 milyar liralık yatırım yapan Bayraktar Grubu, rotayı Amerika pazarına çevirdi. Grup Kaliforniya’da konut projesi yapmaya hazırlanıyor.



Via markasıyla gayrimenkul ve perakende alanında toplam 5 milyar liralık yatırım yapan Bayraktar Grubu, rotayı Amerika pazarına çevirdi. Geçen yıl ABD’nin Florida eyaletinin kentlerinden Orlando’da bir AVM satın alan grup, şimdi de Kaliforniya’da konut projesi yapmaya hazırlanıyor.


Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar: 2015 – 2016 yıllarında ABD’ye 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. 100 milyon dolar yatırımın içinde arsa ve ön hazırlıklar var, inşaat maliyetleri yok. 2015-2016′yı Amerika pazarı için sistemi yerleştirme ve ekipleri kurma yılı olarak belirledik. Çünkü sadece AVM ve perakende değil, konut sektörüne de gireceğiz. Kaliforniya’da bir ofis açtık. Arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Şu an projeyi geliştirmek üzereyiz. 2015 yılında arsa ve diğer işleri bitirip 2016′da satışlara başlayacağız.” Sadece Amerika pazarında değil Körfez ülkeleriyle de görüşmeler yürütüyoruz. Yatırımlarımızı Via Propertİes markasıyla yürütüyoruz. Bayraktar Grubu olarak gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmeye hazırlanıyoruz. Bu yıl süreci tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde faaliyetlerimize Via GYO olarak devam edeceğiz. Amacımız ABD’de konut yapıp satarak para kazanmak değil, hedefimiz dünya pazarına açılmak. Florida’da satın aldığımız AVM’nin renovasyon ve büyütme çalışmaları sürüyor. Mart ayından itibaren Florida Viaport Mail olarak hizmet verecek. İstanbul Kurtköy’de Türkiye’nin ilk outletinin yanı sıra tema park ve alışveriş merkezi Vialand’ı açmıştık.  Bu yıl mayıs ayında Tuzla’da bulunan Viaport Marin’i, nisan ayında ise Gaziosmanpaşa’da bulunan Viaport Venezia projelerini bitirmeyi planlıyoruz. Viaport Marin için 250 milyon dolarlık ve Viaport Venezia için 1,5 milyar liralık yatırım yaptık. Viaport Venezia ve Viaport Marin projeleriyle Türkiye’de 300 bin metrekarelik kiralanabilir alana ulaşacağız. 2014 ve 2015′te tamamlanan projelerimiz sayesinde tarihimizin en büyük büyümesini yaşıyoruz. 2015′in ilk yarısında yüzde 30 büyüyeceğiz. Bundan sonra iç pazarda hedefimiz 300 bin metrekareyi en iyi şekilde yönetebilmek için altyapıyı oluşturmak. Sistemlerimizi yönetim anlamında istediğimiz noktaya getirdikten sonra iç pazarda projelerimize devam edeceğiz.


Ekonomist 


Geri Dön