28 / 03 / 2024

Bayraktar İnşaat, Bakanlık binasının kirasını az buldu!

Bayraktar İnşaat, Bakanlık binasının kirasını az buldu!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmet binasının sahibi Bayraktar İnşaatın patronu Mehmet Bayraktar, söylentilerden bunaldı, bakanlığa " İstediğiniz zaman binayı boşaltabilirsiniz " dedi.




Aile Bakanlığı’na ısmarlama gökdelen yapıp fahiş bedele kiraladığı iddialarıyla gündemden düşmeyen Bayraktar İnşaatın sahibi Mehmet Bayraktar, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. İlk kez basının karşısına geçen Bayraktar, “Öyle iddia edildiği gibi gökdeleni devletin siparişi üzerine ya da ısmarlama yapmadım. Özel sektörü düşünerek inşa ettim. Ancak Bakanlık’tan geldiler, binayı kiralamak istediklerini söylediler. Ben de toptan olduğu için metrekaresini 18 liradan kiraya verdim. Şuanda da metrekare bedeli 21 lira" dedi.


"VERGİ DAHİL AYDA 850 BİN LİRA KİRA ALIYORUM"

Mehmet Bayraktar, Aile Bakanlığı’na iki kuleden birini kiraladıklarını, kiralanan bölümün toplam 37 bin 500 metrekare olduğunu anlattı. Bakanlık’tan vergisi dahil ayda 850 bin lira kira bedeli aldığını açıklayan Bayraktar, "Binayı toptan kiraladıkları için fiyatı ucuz tuttum. Yoksa yanındaki binanın metrekaresini şu anda 52 liradan kiraya veriyorum. Bakanlık bugün çıksa orayı da 52 liradan kiralarım” diye konuştu. 


"1.5 YILLIK KİRA BEDELİ UÇTU"

Mehmet Bayraktar, binaları içi boş olarak inşa ettiklerini, kiralayan ya da satın alanların ihtiyaçlarına göre içini kendilerinin yaptırdıklarını söyledi. Ancak Aile Bakanlığı’nın binanın içinin de kendilerinden yapılmasını istediğini belirten Bayraktar, “Binanın içini yapınca 1,5 yıllık kira gelirim uçtu. Kira sözleşmemiz 6 yıl artı istek halinde ilave 1 yıl. Arsa dahil iki kulenin maliyeti 300 milyon lira. Kira tutarına göre, o binanın kendini amorti etme süresi 14-15 yılı geçer. Kiralamanın kârı yok. Erken çıktıkları anda zarardayım” dedi. 


"İSTERSENİZ ERKEN ÇIKABİLİRSİNİZ"

Bayraktar, şöyle devam etti: 

"Bakanlık 9 ayrı binada dağınık vaziyette çalışıyordu. Hepsi biraraya geldi. O binada bin 500 kişi çalışıyor. Ben devletin yerinde olsam tüm kamu kurumlarına bina kiralarım. Devlet bu kalitede bina yapamaz. Pahalıya maleder, 3 yıl sonra da dökülür. 3 ay önce kendilerine gittim, istediğiniz zaman çıkabilirsiniz, dedim. Şimdi kendi binalarını yapmak için proje hazırladılar. Bakalım kaç yılda yapacaklar, ertesi yıl ne kadar tadilat masrafı çıkacak göreceğiz.


Ticari açıdan boşaltmaları daha iyi. 7 yıllıktı kontratı biz öne çektik. Binalarını yapar yapmaz boşaltacaklar. Biz söylentilere, sansasyonlara alışık değiliz. Biz ticaretin peşindeyiz. Her gün bir sürü iftira atılıyor. Özel sektörle çalışmak çok daha iyi."


Hürriyet / Aysel Alp


Geri Dön