27 / 04 / 2024

Bayraktar İnşaat yeni bir yatırıma hazırlanıyor!

Bayraktar İnşaat yeni bir yatırıma hazırlanıyor!

Coşkun Bayraktar yeni bir şirket kurarak yeni bir yatırıma hazırlanıyor



Kamuoyunun Ankara'da yaptığı alışveriş merkezleri, konut ve inşaat yatınmlanyla tanıdığı Bayraktar İnşaat, Viaport formülünden (haklı olarak) memnun olmalı ki, arkasını getirmeye hazırlanıyor.
Biliyorsunuz, şirketin Kurtköy'de açtığı Viaport, 340 bin m2 alam ile hâlâ "Avrupa'nın en büyük outlet merkezi" unvanını kimseye kapürmadı. Viaport ilk müşterilerini ağırladığında - iki sene olmuş bile, zaman nasıl da geçiyor - üstü açık sokak mağazalarından oluşan yapısıyla "alışılmış AVM modelinden çok farklı" diye gıptayla kanşık eleştiri almıştı. "Bakalım iş yapar mı? Ziyaretçi çeker mi?" gibi sorulara muhatap olmuştu.

Geçen yaklaşık 2 sene içinde, 30 müyon ziyaretçisiyle Viaport bu sorulara "açık ve net" bir cevap vermiş oldu. (Bu kadar AVM'nin arasmda dikkati çekmek için cesur bir yatırım gerekir ve farklılık daima dikkat çeker!)

Bayraktar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bayraktar da zaten, alışveriş merkezinde tek bir dükkanın boş olmadığım, üstelik bir çok müşterinin de kapıda beklediğim sık sık tekrarlıyor. Ve, AVM sektörünün yine bir yenilenmeye ihtiyacı olduğuna karar vermiş olmalı ki, yeni bir şirket kurarak yeni bir yatırıma hazırlanıyor.

13 Ağustos'ta kurulan şirketin adı Via Gayrimenkul Yatırım ve Yönetim Danışmanlığı AŞ. Sermayesi 240 bin TL. Merkezi Pendik. Tepe yönetici Coşkun Bayraktar. Ali Bayraktar ve Mehmet Bayraktar da aktif görev alacak.
Hayırlı olsun bakalım...

Kuzu Grup'a yeni genel müdür

Artaş İnşaat'ın kurucu Genel Müdürü Tahsin Fırat Çelikel'in görevinden ayrıldığım birkaç hafta önce yazmıştım. Şimdi de, Tahsin Bey'in yeni görevini duyuracağım. Kendisi geçtiğimiz günlerde Kuzu Grup'ta genel müdür olarak göreve başladı.
Çelikel, Avrupa Konutlarındaki genel müdürlüğü süresince  TOKİ  ve Emlak Konut GYO arsalarında gelir paylaşımı yöntemi ile inşa edilen 3 bin 100 konutluk Avrupa Konutları TEM ve 1100 konutluk Atakent 2 projelerini tamamladı.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön