25 / 04 / 2024

Bayraktar ve Gül İnşaat, Küçükköy'deki arsanın sahibi oldu!

Bayraktar ve Gül İnşaat, Küçükköy'deki arsanın sahibi oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın uzun yıllar genel müdürlük olarak kullandığı Gaziosmanpaşa Küçükköy'deki arazisini ihaleye çıkardığım yazmıştım. Bari ihalenin sonucunu da benden öğrenin...



Metris Cezaevi'nin karşısındaki yaklaşık 80 bin metrekarelik arazi hasılat paylaşımı yönetimiyle ihale edildi. İhaleyi Bayraktar İnşaat ve Gül İnşaat ortaklığı kazandı.

KİPTAŞ'a 476 milyon TL pay verecek olan grup, arazi üzerinde alışveriş merkezi, konut ve rezidanslardan oluşan bir projeye hazırlanıyor.

İçinden sular geçen, biraz Venedik tarzı bir konsept üzerinde çalışan grup, Kurban Bayramı'ndan sonra bu çok iddialı projeyi satışa çıkarmayı düşünüyormuş.

İhaleyle ilgili bütün bu bilgileri en yetkili ağızdan, yani bizzat KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'dan aldığımı da söyleyeyim.

Yıldırım Bey, Kurtköy'deki Viaport'un sahibi olan Bayraktar Grup'un bu arazi üzerine de Viaport'un bir Avrupa versiyonunu yapacağım söyledi ve şöyle devam etti: "Araziyi ilk ihaleye çıkardığımızda, KİPTAŞ'a verilen pay 411 milyon TL idi. Bu ihalede sayı 476 milyon TL'ye yükseldi. KİPTAŞ'ın bi ihaleden 65 milyon TL kar oldu."

Arazinin en önemli özelliği kolay ulaşılabilir bir yerde olması... TEM otoyoluna komşu ve eski Edime Asfaltı'nın üzerinde ve Metris Tramvay hattının hemen yanında. Arsa, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 15, Atatürk Havalimanı'na 20, Esenler Otogarı'na 10 dakika uzaklıkta.

Eski siyasetçi yeni inşaatçı

Malumunuz gayrimenkul sektörü herkesin ucundan kıyısından girdiği yahut el atmaya çalıştığı bir sektör... Son yılların en 'trend' sektörü. Birçok meslek grubundan insanın günün birinde inşaatçı olmak istemesi de bundan... Tekstilcisinden otomotivcisine, doktorundan mühendisine, sanatçısından siyasetçisine kadar birçok kesim kendini gayrimenkul deryasının içinde buluyor. İşte şimdi bu sektöre kanlan yeni bir oyuncudan bahsedeceğim... Asıl mesleği avukatlık... Aynı zamanda da bir siyasetçi. ANAP ile birleşince siyasi arenadan çekilen DP'nin İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Bakırköy İlçe Başkanı Haluk Bozovalı'dan bahsediyorum. Kendisi geçen sene inşaat ve gayrimenkul geliştirme işine girdi. 50 bin TL'lik sermayeyle ilk kurduğu Esel Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Gıda AŞ'nin yanı sıra geçen hafta da Euroasia İnşaat Yatırım Gıda ve Turizm Sanayi Ticaret AŞ'yi kurdu. Bozovalı'nın ortakları Sedat Durmaz ve Elif Durmaz. Her türlü inşaat taahhüt işleri, konut, işyeri, ticarethane ve alışveriş merkezleri inşaatlarını yapmak amacıyla 2 milyon TL sermaye yatırılan bu şirket önümüzdeki günlerde büyük işlere imza atacağa benziyor.
Hürriyet/Seda Tabak


Geri Dön