28 / 03 / 2024

Bayram'da Ege'deki otellerde yer kalmadı!

Bayram'da Ege'deki otellerde yer kalmadı!

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, birkaç hafta öncesinde yaşanan doluluk sorununun atlatılmaya başlandığını, Mayıs-Temmuz aralığındaki açığın Ağustos ve Eylül aylarında kapanacağını söyledi...





Marmaris, Ula ve Datça'da bulunan konaklama tesislerindeki doluluk oranları geçen yılı aratmayacak düzeylere ulaştı. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, birkaç hafta öncesinde yaşanan doluluk sorununun atlatılmaya başlandığını, Mayıs-Temmuz aralığındaki açığın Ağustos ve Eylül aylarında kapanacağını söyledi.


Bülbüloğlu, Ortadoğu'da yaşanan çatışma ortamının, Rusya-Ukrayna gerginliğinin, Yunanistan ve Mısır'ın çok iyi satışlar gerçekleştirmesinin ve Brezilya'daki Dünya Kupası finallerinin bölgeye gelişleri etkilediğini kaydetti. 


Bayramda her yer dolu

ÖSYM tarafından yapılan LGS ve LYS sınavlarının, İlköğretimden Liselere geçiş (TOEG) tercihlerinin, Ramazan ayının başlamasının ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de iç turizmi önemli oranda etkilediğini dile getiren Bülbüloğlu, "Tüm bu olumsuzluklara rağmen, özellikle nitelikli tesislerde ve sahil bandındaki tesislerde şu an yer bulmak zorlaşmaya başladı. İç kesimde bulunan tesislerde ise doluluğun hizmet kalitesi, misafir memnuniyeti ve fiyatla doğru orantılı olduğunun altını çizmekte yarar var. Dolayısıyla doluluğun sağlanması sahil bandına göre biraz daha geç oluyor" dedi.

Ramazan Bayramı sürecinde tesislerin neredeyse tamamının dolu olduğuna dikkat çeken GETOB Başkanı Bülbüloğlu, Marmaris bölgesindeki konaklama tesislerinde yer bulmanın neredeyse imkansız olduğunu kaydetti. İşletmelerin bayram hazırlıklarını tamamladığını ve misafirlerine güzel bir tatil sunmak için tüm önlemleri aldığını ifade eden Bülbüloğlu, şunları söyledi: "Elbette bölgemize fazla turist gelmesini isteriz ama asıl hedefimiz sayısal anlamda çok turisti ağırlamak değil, harcama kapasitesi yüksek, daha zengin turisti ağırlamak. Bu da yavaş yavaş sağlanmaya başlandı. Önemli olan gelen misafirlerin konaklama tesislerinde aldığı hizmet kalitesini, otelden dışarı adımını attığı anda, tüm işyerlerinde ve çarşıdaki tüm esnafta da bulabilmesi. Hanutçuluğun kesinlikle bitmesi lazım. 2.5 liraya döner-ekmek, 3 liraya t-shirt, 15-20 liraya yemek dahil günlük deniz turu olmaz. Olursa da kaliteden bahsetmek mümkün olmaz. Elbirliğiyle hizmet ve ürün kalitemizi yükseltirsek, hem kazanç artar hem de tüm iş kolları için doluluk sorunu yaşamayız."


Yeni Asır



Geri Dön