25 / 04 / 2024

Bayramda otellerde yer kalmadı!

Bayramda otellerde yer kalmadı!

Bayram tatilinde bir milyondan fazla kişinin tatile çıkması bekleniyor. Ancak halen nereye gideceğine karar vermeyenler için haberler kötü. Çünkü artık otellerde bayram için boş yer kalmadı...



Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesiyle birlikte tatillerini bayram ve bayram sonrasına bırakan tatilciler, otellere bayram ettirdi.


Bayram tatilinde bir milyondan fazla kişinin tatile çıkması bekleniyor. Ancak halen nereye gideceğine karar vermeyenler için haberler kötü. Çünkü artık otellerde bayram için boş yer kalmadı. 


Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesiyle birlikte tatillerini bayram ve bayram sonrasına bırakan tatilciler, otellere bayram ettirdi. Ertelenen tatillerle birlikte yüksek sezon olması nedeniyle yabancı turistlerin de Türkiye'deki otellere çok yoğun talep gösterdiğini ifade eden Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, artık otellerde bayram dönemi için boş yer kalmadığını söyledi. 


Bu bayramda en çok talebin yurtiçine geldiğini ifade eden Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, tatilcilerin yüzde 80'inin bu bayramda yurtiçi otel tatilini seçtiğini söyledi. 

Erkan, "Otellerde ki doluluklar yüzde 100'lere ulaşmış durumda. Çok az otelde sınırlı sayıda oda kaldı. Tatillerini bayramla birleştirenler uzun tatil planlarken, misafirlerimizin bir kısmı da 26-30 Temmuz tarihleri arasında tatilini yapacak. Yarı yarıya denebilir" dedi. 


Geçen yıla kıyasla bazı destinasyonlarda yüzde 100'e yakın artış söz konusu olduğunun altını çizen "En çok artış kültür turları ve yurtiçi otel tatillerinde görülüyor. Genel ortalamada da geçen yıl bayram dönemi konaklamalarına göre bu yıl yüzde 80 civarı artış var" dedi. 


Ege ve Akdeniz otellerinin bayramda önemli ölçüde dolduğunu belirten Coral Travel & 0DEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Didim bölgelerindeki oteller doluluklara ulaşarak çok önceden satışa kapandı. Akdeniz'de ise halen satışı devam eden sınırlı sayıda otel var" dedi. Bayram dönemi yurtiçi ve yurt dışı paket programlarında da tam doluluğa ulaştıklarını söyleyen Kamçı, "Şu günlerde bazı turlarda son koltukları satıyoruz. 

Yurtiçi kültür turlarında da Karadeniz Turları ve Ege&Akdeniz ve Lykia programları rağbet görüyor. Yurtdışında ise Avrupa başkentleri, yaz aylarında serin olan Kuzey Avrupa ve İskandinavya Turları ile gemi turları talep alıyor" dedi. 


Alanya Postası Gazetesi 





Geri Dön