25 / 04 / 2024

Bayram'da Uludağ'da sadece 3 otel açık

Bayram'da Uludağ'da sadece 3 otel açık

Türkiye'nin en önemli kayak tesislerine sahip Uludağ, ekonomik krizden olumsuz etkileniyor.



Kurban Bayramı nedeniyle geçmiş yıllarda paket program düzenleyen otellerin büyük bölümü bu bayram açılmayacağını duyurdu. 16 otelden sadece 3'ü bu bayramda müşteri kabul edecek. Bu otellerin sahipleri, müşteri çekmek için daha önce satın alıp çalıştıramadıkları için depoya koydukları suni kar makinesini kuruyor.

Yaşanan küresel kriz, kayak severlerin "beyaz cennet" olarak tanımladıkları Uludağ'a olan ilgiyi azalttı. Geçen yıl sayıları 16'ya ulaşan otellerin büyük bölümü paket program hazırlarken, yeterli ilginin olmaması nedeniyle pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı için sadece Ağaoğlu My Resort Otel, Kartanesi ve Karinna oteller paket program düzenledi. Gecelik konaklama fiyatlarını her şey dahil olmak üzere 200- 300 YTL arasında belirleyen otel işletmecileri, yeterince talebin olmaması nedeniyle paket programlarına sanatçıların vereceği konserleri dahil etmedi. Uludağ'ın ilk kez Kurban Bayramı'nı bu denli sönük geçireceğini açıklayan işletmeciler, "Piyasa çok kötü. Fazla müşteri beklemiyoruz. En büyük korkumuz kayak sezonunun da bu şekilde geçmesi" dedi.

Dünya
Kar makinesi kuruluyor
Uludağ'daki otel işletmelerinin yıllar önce büyük umutlarla 3 milyon YTL'ye satın aldığı, fakat sadece sıfırın altında 4 derecede suni kar püskürttüğü için kullanılamayarak, depoya kaldırılan suni kar makinesi yeniden çıkartıldı. Uludağ Otelciler Birliği Başkanı Serdar Yazıcı kar yağmaması ihtimaline karşı uygun koşulların sağlanması durumunda suni kar makinesini devreye sokacaklarını söyledi.

Geri Dön