19 / 03 / 2024

Bayramda yola çıkacaklar dikkat!

Bayramda yola çıkacaklar dikkat!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, bilhassa bu bayramda belli noktalarda araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat artış olacağını beklendiğini belirterek, uyarılarda bulundu




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ramazan Bayramı nedeniyle korsan yolcu taşımacılığını önlemek için denetimleri artıracak.


Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı tatilinde akraba ziyareti veya dinlenme tatili olarak değerlendirmek isteyen vatandaşların geçmişteki trafik kazaları sonrası acı olayları tekrar yaşamamaları için özellikle özel araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşların diğer sürücüler için de hayati önem taşıyan kurallara uymasını istedi.


Yetkililer, karayollarında seyreden vatandaşların sorumlu ve dikkatli olması, hoşgörünün daha çok öne çıktığı bayramda sürücülerin birbirlerine karşı da sabırlı ve saygılı davranmaları trafik güvenliği açısından önem arz ettiğini vurgulayarak, güvenli bir yolculuk için alınması gereken önlemler şöyle sıraladı:


"Trafiğe çıkmadan önce aracın teknik bakımını yaptırınız ve teknik bakımı yapılmayan araçlarla kesinlikle yola çıkmayınız. Aracın belirlenen sınırlarının üzerinde yolcu ve yük kabul etmeyiniz. Trafikte seyrederken hem önde hem arkada otururken emniyet kemerinizi takınız. Hız limitlerine uyunuz. Seyir sırasında cep telefonu kullanmayınız. Sürüş sırasında sık sık mola verin, yorgun ve uykuluyken asla araç kullanmayınız. Özellikle dönüş yolculuğunda, seyahatinizi bayram tatilinin son gün ve saatlerine bırakmamaya özen gösteriniz. Trafik güvenliği ile ilgili diğer trafik kurallarına uyunuz."


Korsan yolcu taşımacılığını önlemek için harekete geçen bakanlık karayollarındaki denetim istasyonlarında 24 saat esasına göre denetimlerde bulunacak.


Seferlere D2 ve B2 takviyesi

Öte yandan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bayram yoğunluğu nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için B2 ve D2 belgeli otobüslerden yararlanılması için genelge yayımlandı..


B2 ve D2 belgeli araçlardan Razaman ve Kurban bayramlarında istifade edilmesi konusundaki genelge ile Ramazan Bayramı'nda 25 Temmuz-4 Ağustos, Kurban Bayramında ise 3-13 Ekim tarihleri arasında B2 ve D2 yetki belgesi sahiplerinin taşıt belgelerinde kayıtlı 25 ve üzeri koltuk kapasitesine sahip araçları ile yolcu taşınabilmesine izin verildi.



Hürriyet




Geri Dön