25 / 04 / 2024

Bayramın gözdesi Bodrum ve Yunanistan oldu!

Bayramın gözdesi Bodrum ve Yunanistan oldu!

Sıcak hava ve şehrin stresinden bunalan Başkentliler, Bayram ve yaz tatili için yurt içinde Bodrum'u, yurt dışında ise vizesiz geçiş imkânı sunulan Yunan adalarını tercih ediyor...



Sıcak hava ve şehrin stresinden bunalan Başkentliler, Bayram ve yaz tatili için yurt içinde Bodrum'u, yurt dışında ise vizesiz geçiş imkânı sunulan Yunan adalarını tercih ediyor. 



Hava sıcaklıkların bastırmasıyla birlikte bunalan Ankaralılar, hafta sonu ile birlikte 5 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili için planlar yapmaya başladı. Başkent Gazetesi olarak Ankaralılar'ın Ramazan Bayramı ve yıllık izin kullandıkları yaz tatillerinde hangi tatil yörelerini tercih ettiğini araştırdık. Ankara'daki tur şirketleri Başkentliler'in birçoğunun Ramazan Bayramı tatilini ve yaz tatillerini birleştirdiklerini belirtirken, tatilcilerin yurt içinde en çok Bodrum'u, yurt dışında ise vizesiz giriş imkânı ve fiyatların uygunluğu nedeniyle Yunan adalarını tercih ettiğini söyledi. 


ETS Tur Güzeloğlu Turizm Şirket Yetkilisi Gülay Koçyiğit, havanın çok sıcak olduğu temmuz ve ağustos aylarında Başkenti ileri 11 daha serin olduğu için Ege Bölgesi'ni tercih ettiğini belirtti. 

Koçyiğit, Ankaralılar'ın Ege'de başta Bodrum olmak üzere, Marmaris ve Çeşme'deki tatil yörelerine akın ettiğini dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: "Akdeniz bölgesinde ise Antalya büyük ilgi görüyor. Otel fiyatlarının uygunluğu nedeniyle Alanya ve Side, Başkentlilerin ilgisini çekerken. 

Kemer ve Lara da tercih edilen tatil yöreleri arasında yer alıyor. Ankaralılar yurt dışında ise, vizesiz geçiş imkânı ve yakınlığı nedeniyle Yunan adalarını tercih ediyor." Anı Tur Kızılay AVM Şirket Yetkilisi Serkan Karabuğa da Ankaralılar'ın yurtiçinde en çok Bodrumu tercih ettiğini kaydetti. 


OTELLERDE YER KALMADI 



Saltur Yurtiçi ve Yurtdışı Departman Görevlisi Ercüment Turhan ise, Ankaralılar'ın tatil tercihlerini Ege Bölgesi'nden yana kullandıklarını dile getirerek, "Başta Bodrum olmak üzere. Çeşme, Didim, Kuşadası, hatta Özdere otellerinde bile yer kalmadı. Akdeniz'de ise Kemer daha serin olduğu için tercih edilirken, fiyatların uygunluğu nedeniyle Başkentliler'in gözde tatil yöreleri arasında Alanya ve Side yer alıyor. Ayrıca Ankaralılar, yazın serin olması sebebiyle Karedeniz turlarını da tercih ediyor. Yurtdışında ise Yunan adaları dışında İspanya, Balkan turları ve İngiltere büyük ilgi görüyor" diye konuştu. 

Setur Yetkili Acenta Müdürü Mehmet Müftüoğlu da, Bodrum'un yanı sıra Marmaris ve Çeşme'nin Başkentlilerin büyük ilgisini çektiğini belirtirken, Ankaralılar'ın Akdeniz'deki gemi turlarına da büyük ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi. 



Ankara Başkent 



Geri Dön