28 / 03 / 2024

Bayrampaşa cezaevi alanı dönüşüm projesi 2019'da tamamlanacak!

Bayrampaşa cezaevi alanı dönüşüm projesi 2019'da tamamlanacak!

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm projesinin fiziki çalışmaları başladı. Proje kapsamında, alana 2 bin 300 konutun yanı sıra devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar inşa edilecek.



Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm projesinin fiziki çalışmaları başladı. Proje kapsamında, alana 2 bin 300 konutun yanı sıra devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar inşa edilecek. Başkan Atila Aydıner, "Uzun bir mücadelenin ardından hayata geçirilen projemiz ile Bayrampaşa'da yepyeni bir yaşam alanı oluşturulacak. Buradaki konutlar kentsel dönüşüm amacıyla yapılıyor. Bu daireler ticari amaçla satılmayacak. Kentsel dönüşüm döngüsünü gelecek nesiller için boşaltılan adalar ile devam ettireceğiz" dedi. 


Bayrampaşa'da daha kaliteli, daha yaşanabilir ve daha güvenli bir yaşam alanı oluşturma hedefi ile yola çıkan İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi, Eski Cezaevi Alanı'nda yeni bir yaşam merkezi kuruyor. 

Yıkımı 2009'da gerçekleştirilen Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı'nda hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma vuruldu. Bayrampaşa İsmet Paşa Mahallesinde mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olan 195 bin 350 metrekare yüz ölçüme sahip arazide yaklaşık 600 bin metrekarelik inşaat yapılacak. 


Proje maliyeti yaklaşık 1 milyar lira olan alana 2 bin 300 konut, devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yeraltı otoparkı, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar inşa edilecek. 

Depreme dayanıklılık önceliğinde, dönüşüm odaklı hayata geçirilecek proje kapsamında inşa 

edilecek konutların ticari satışı yapılmayacak. Proje alanında yaklaşık 10 bin kişilik nüfus yaşayacak. Başkan Atıla Aydıner, 2019 seçimlerine kadar projenin tamamına yakınını hastane alanı hariç bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Çünkü yeni hastane mevcut TEİAŞ alanına yapılacak. Şu anda TEİAŞ alanının taşınacağı yerde çalışmalar devam ediyor. Buradaki çalışmalar tamamlandığında TEİAŞ buraya taşınacak ve mevcut alana da hastane yapılacak. Bunun tamamlanması da 3-4 yıllık bir süreç alacak" dedi. 


Projede kültür merkezleri ve yaklaşık 2 bin 300 konutun bulunacağını hatırlatan Başkan Aydı ner, şöyle devam etti: "Bu konutlar kentsel dönüşüm amacıyla yapılıyor. Bu daireler ticari amaçla satılmayacak. Bir mahallemizin bir kısmı, inşaatlar tamamlandıktan sonra buraya taşınacak. İkinci aşamada da boşaltılan bölge yıkılarak bu döngüyü devam ettirme düşüncesindeyiz. Vatandaşlarımız mevcut dairelerinin durumuna göre belli oranda kesinti yapılarak yeni projeden hak sahibi olacaklar. Projede konutlarla birlikte devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, 4 bin araç kapasiteli yer altı otoparkı, metro istasyonu, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar da yer alacak." 


Başkan Aydıner, projenin yaklaşık 1 milyar liralık bir yatırım olduğunu yineleyerek, TEM'in üstünün bu proje kapsamında kapatılması ve Bayrampaşa'ya meydan kazandırılması için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.


İstanbul Gazetesi 


Geri Dön