25 / 04 / 2024

Bayrampaşa Cezaevi son durum!

Bayrampaşa Cezaevi son durum!

İsyanları ve ağırladığı ünlü mahkumları ile bir döneme damga vuran Bayrampaşa Cezaevi arazisi projesinde çalışmalar başladı. Arazi içinde proje geliştirme ofisi kuruldu. 2014’ün ilk çeyreğinde de inşaat çalışmalarının başlaması planlanıyor...



Firarları, isyanları ve ağırladığı ünlü mahkumlarıyla bir döneme damgasını vuran ve 2009 yılında yıkımı yapılan Bayrampaşa Cezaevi arazisi üzerinde yükselecek olan proje için çalışmalar yavaş yavaş başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje için Bayrampaşa Cezaevi arazisi üzerinde proje geliştirme ofisi kuruldu. İnşaat çalışmalarının ise 2014’ün ilk çeyreğinde başlaması planlanıyor. 

Bayrampaşa Cezaevi son durum!

Konutlar satılık değil

Bayrampaşa kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek olan 120 bin metrekare alan üzerinde konut, hastane ve sosyal alanlar yapılması planlanıyor. Proje çerçevesinde yapılacak olan yaklaşık 2 bin konut satılmayacak, rezerv konutları olarak kullanılacak. 


Birçok ünlü ismi ağırladı

1976 yılında açılan Bayrampaşa Cezaevi, 120 dönüm alan üzerinde toplam bin 210 kişilik kapasiteye sahipti. 37 yıl boyunca çok sayıda mahkumu ağırlayan cezaevi, ünlü konukları ile de sık sık gündeme gelmişti. Yılmaz Güney, Sedat Peker, Cengiz İmren gibi birçok ünlü isme  ev sahipliği yapan Bayrampaşa Cezaevi’nde  yaşanan en büyük olay ise 19 Aralık 2000 tarihinde yapılan ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ oldu. Ölüm oruçlarına son vermek için yapılan operasyonda 12 tutuklu ve hükümlü hayatını yitirmişti.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön