24 / 04 / 2024

Bayrampaşa eski cezaevi alanı yaşam merkezi oluyor!

Bayrampaşa eski cezaevi alanı yaşam merkezi oluyor!

Bayrampaşa’da daha kaliteli, daha yaşanabilir ve daha güvenli bir yaşam alanı oluşturma hedefi ile yola çıkan İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi, eski Cezaevi Alanı’na yepyeni bir yaşam merkezi inşa etmeyi planlıyor.




Bayrampaşa’da daha kaliteli, daha yaşanabilir ve daha güvenli bir yaşam alanı oluşturma hedefi ile yola çıkan İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi, eski Cezaevi Alanı’na yepyeni bir yaşam merkezi inşa etmeyi planlıyor.


Bayrampaşa, ekonomik ömrünü yitirmiş binaların yoğun olduğu ve trafik sorunun sürekli tekrarlandığı bir ilçedir. Bayrampaşa’da daha kaliteli, daha yaşanabilir ve daha güvenli bir yaşam alanı oluşturma hedefi ile yola çıkan İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi, ‘Eski Cezaevi Alanı’nı tüm Bayrampaşa ile paylaşarak, arazinin üzerinde yeni bir yaşam alanı inşa etmeyi planlıyor.


PROJE HANGİ AŞAMADA?

Bilgilendirme ve tespit aşamasında olan projede, hak sahiplerinin ofise bilgi almak için gelmelerini sağlamak amacıyla ev ve iş yerlerine bilgilendirme mektupları dağıtıldı. Bu mektubu alan vatandaşlar iletişim ofisine giderek proje hakkında detayları öğrenmektedir. Genel olarak proje hakkında vatandaşlar olumlu görüş bildirmektedir. Ayrıca vatandaşlar iletişim ofisine gelmeden önce yanlış veya eksik bilgiye sahip oldukları bazı konularda; detayları öğrenip, projeyi gördükten sonra kaygılarından kurtulduklarını ifade etmektedir.

Proje ile Bayrampaşa’ya yeni bir metro istasyonu, 400 yataklı yeni bir devlet hastanesi, park, cami ve meydan olmak üzere ilçenin ihtiyacı olan birçok tesis ve fonksiyon kazandırılmış olacaktır.

Cezaevi alanındaki proje alanına taşınması planlanan İsmetpaşa Mahallesi’nde belirlenen alanda daha sonra başka bir proje yapılarak etaplar halinde bu çalışmalar devam ettirilecek ve sürdürülebilir bir kentsel dönüşüm yapılacaktır.


PROJENİN AVANTAJLARI NELER?

*‘Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’, kentsel dönüşüm sürecine yeni bir bakış açısı kazandıracak özel bir projedir. Bu projenin Bayrampaşa halkı için pek çok avantajı vardır. En büyük avantajlardan birisi; Bayrampaşa halkı herhangi bir ilçeye gitmeden bulunduğu ilçede kalmaya devam edecektir. Böylece yerinde dönüşüm yapılacaktır. Komşuları ve çevresiyle birlikte mahalle kültürünün, geleneksel değerlerin korunduğu bir dönüşüm çalışması olacaktır.

*Cezaevi alanındaki proje tamamlandıktan sonra İsmetpaşa Mahalle sakinleri yeni konutlara yerleştirilecektir. Proje sürecinde kira masrafı olmadığı gibi başka bir yere ve ilçeye taşınma işlemi de olmayacaktır.  

*Çevresi duvarlarla örülü, dış dünyadan yalıtılmış bir mekân olmayıp insanların birbiriyle kaynaştığı bir yaşam alanı olacaktır. Projede herhangi bir site aidat bedeli olmayıp, sadece apartman giderleri olacaktır. Sosyal ve kültürel tesislerin giderleri sadece bu tesisleri kullanan üyeler tarafından karşılanacaktır.

*Kapalı alışveriş merkezleri yerine insanlarla ve hava ile teması olan açık çarşılar şeklinde planlanan geleneksel sokak ticareti bulunacaktır.

*Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı Dönüşüm Projesi İsmetpaşa Mahallesi’nden başlanarak diğer mahallelerde etaplar halinde gerçekleştirilecektir. Böylece sürdürülebilir bir şekilde Bayrampaşa’nın tamamı dönüştürülecektir. 



Bayrampaşa Belediyesi



Geri Dön