19 / 04 / 2024

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı'nda kentsel dönüşüm başlatılıyor!

 Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı'nda kentsel dönüşüm başlatılıyor!

2008 yılında kapatılarak taşınmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen cezaevi alanında bir kentsel dönüşüm projesi başlatılması kararı verildi



Söz konusu alan için İBB; alanın mimari, statik ve tesisat uygulama projelerinin hazırlanması için 10.09.2012 tarihinde Götürü Bedel Teklif usulü ile yerli ve yabancı tüm isteklilere yönelik bir proje ihalesi düzenliyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi açılacak ihale ile Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanında yeni bir kentsel dönüşüm projesini başlatacak. Bu proje ile; Bayrampaşa ilçesinde deprem ve diğer doğal ve kentsel risklere maruz bina stokunun güvenli ve yaşam kalitesi yüksek mekanlar ile takasını mümkün kılacak kalıcı konut-ticaret-hizmet alanları oluşturulması ve proje alanını yakın çevresindeki donatı alanlarının eksikliğini gidermek üzere yeterli yeşil alan, dini tesis ve sosyal kültürel alanlar ve diğer bazı donatı alanların projelendirilmesi hedefleniyor.


Hazırlanacak proje, kent genelinde yapılacak diğer kentsel dönüşüm projelerine örnek teşkil etmesi düşüncesi ile 112 bin 270 metrekarelik yüzölçümüne sahip araziye yaklaşık 600 bin metrekare inşaat yapılacak. Kentsel dönüşüme yönelik olarak yapılacak projede planda verilen 3 emsal kullanılarak; yaklaşık 3.500 konut inşa edilecek. Konutlar toplam inşaat alanının yaklaşık yüzde 15'i kadar alanı kaplayacak. Zemin-zemin üstü katlarda ve açığa çıkan bodrum katlarda ticaret ve hizmet fonksiyonları bulunacak. Konutlar için her daireye bir araçlık park alanı olacak şekilde otopark yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından yapılacak “İstanbul İli, Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi, F21c24a Pafta, 22372 Parselde Kentsel Dönüşüme Yönelik Mimari ,Statik Ve Tesisat Uygulama Projelerinin Hazırlanması Danışmanlık Hizmeti İşi” ihalesi 10 Eylül 2012 günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İhale İşleri Müdürlüğü M. Nezihi Özmen Mah. Kasım Sokak. No:62 4. Kat Merter 34169 Güngören / İstanbul adresinde yapılacaktır.


İhale Bilgileri: ekap.kik.gov.tr


Başvuru:

Adres:Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü

 Gençtürk Caddesi Ağa Yokuşu Sokak

 No:27 34134

 Laleli / Fatih / İstanbul


Tel:+90 212 455 3888 (Santral)

Web:www.ibb.gov.tr



Geri Dön