16 / 04 / 2024

Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesi ihalesini Şekip Karakaya aldı!

Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesi ihalesini Şekip Karakaya aldı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığıma aday olmak için AKP'ye başvuran Şekip Karakaya'nın, istanbul Bayrampaşa Belediyesinden davet yöntemiyle yapılan 5,8 milyon TL'lik 'Kentsel Dönüşüm' proje ihalesini aldığı ortaya çıktı...



BAYRAMPAŞA Belediyesi'nin 2013 yılındaki en büyük ihalesini, geçen ay sonunda  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP'ye başvuran Şekip Karakaya'nın şirketi SAMPAŞ'ın aldığı ortaya çıktı. Üstelik davet yöntemiyle yapılan ihaleye 4 firmanın çağrıldığı, çağrı üzerine teklif veren 3 firmadan sadece SAMPAŞ'ın teklifinin geçerli kabul edildiği anlaşıldı. 

I KİMSENİN HABERİ OLMADI Bayrampaşa Belediyesi'nin açtığı, 'Riskli Alan İlan Edilen Vatan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi' hizmet alım ihalesi 21 Haziran 2013 tarihinde yapıldı. Ancak Kamu İhale Kanunu'nun 21. maddesinin (b) fıkrasına göre davet yöntemiyle yapıldığı için ihaleden, ihaleyi yapan ve ihaleye davet edilenler dışında kimsenin haberi olmadı. İhalenin sonuç ilanı 6 Ağustos 2013 tarihinde yayımlandı. Buna göre kentsel dönüşüm projelerini hazırlama işini, ihaleye tek geçerli! teklifi veren, merkezi Adana'da bulunan SAMPAŞ Bilişim ve İletişim Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. üstlendi. SAMPAŞ dönüşüm projesini 5.839.500 TL'ye hazırlayacak. 

Özellikle belediyelere kurduğu 'Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS)' ile tanınan ve bu alanda yaptığı çalışmalarla "eBelediyecilik Özel Başarı Ödülü" alan SAMPAŞ'ın ilk kez kentsel dönüşüm projelerine girmesi dikkat çekti. 

»ADANA'DATANINAN BİRİSİM Söz konusu ihaleye, merkezi Adana'da bulunan SAMPAŞ dışında, merkezi Ankara'da bulunan Uğur Harita İnşaat Planlama ve Kentsel Dönüşüm Ltd. Şirketi ile merkezi İstanbul'da bulunan Keym Kentsel Yenileme Merkezi ve Gayrimenkul Yat. San. ve Tic. Ltd. Şirketi davet edildi. Bilgisayar otomasyon sistemleri konusunda uzmanlaşmış olan SAMPAŞ'ın, kentsel dönüşüm ihalesine davet edilmesi dikkatleri Adana'ya çevirdi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya'nın Adana'da tanınan biri olması AKP için iyi bir isim olarak değerlendiriliyor. Karakaya'nın Adana'da 3. 

kez gelir vergisi rekortmeni olması, tanınırlığının geniş alanlara yayılmasında etkili olmuştu. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön