28 / 03 / 2024

Bayrampaşa Pancar Motor Fabrikası arazisinde son durum ne?

Bayrampaşa Pancar Motor Fabrikası arazisinde son durum ne?

1956'da Necmettin Erbakan'ın temelini attığı Bayrampaşa'daki 44 dönümlük Pancar Motor Fabrikası arazisi için teklifler toplandı. Kayseri Şeker tarafından yürütülen ihale sürecinde son durum ne?




Bayrampaşa Pancar Motor Fabrikası için geçtiğimiz nisan ayında teklifler verildi. 44 dönüm alana sahip Pancar Motor Fabrikası arazisinin 2/3'ü Kayseri Şeker'e, 1/3'i Konya Şeker'e ait. 


Geçtiğimiz yıllarda da ihaleye çıkarılan Bayrampaşa Pancar Motor arazisi için gelen teklifler düşük bulunduğu için ihaleler iptal edilmişti. Önceki ihalede son teklif tarihi 25 Mart olarak belirtilmişti. Gelen teklif sayısı az olunca, ihale tekrar iptal edilmişti.


Satış takvimi belirlenen Pancar Motor arsası için 6 Nisan 2015 tarihine kadar isteklilerin teklif vermesi gerektiği duyurulmuştu. Muhammen bedelin 225 milyon TL olarak belirlendiği ihalede satış açık artırma usulü gerçekleştirildi.


Bayrampaşa Pancar Motor Fabrikası arazisinde son durum ne?


İhaleye teklif veren firmalar henüz açıklanmadı. İhale değerlendirilmesi Kayseri Şeker Yönetim Kurulu'nda. Sonucun bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.


Geçen yıl gerçekleştirilen ihaleye Eroğlu Yapı, Semerkant Yapı, Dap Yapı, Artaş İnşaat, Emlak Konut GYO, Sinpaş GYO, Akkoyun Holding, Beyaz Gayrimenkul ve Gül İnşaat Ortak Girişimi, Toya Gayrimenkul, Net Madencilik ve Birlik İnşaat Ortak Girişimi, MNG Holding, Çelik İnşaat ve Liv Yapı Ortak Girişimi gibi büyük firmalar talip olmuştu.



Erbakan'ın fabrikası



Pancar Motor Fabrikası'nın temeli 1956 yılında dönemin başbakanı Necmettin Erbakan tarafından atılmıştı. Erbakan'ın fabrikası olarak bilinen Pancar Motor Fabrikası, Ekim 2011 yılında kapandı.



Bayrampaşa Pancar Motor Fabrikası arazisinde son durum ne?


Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön