26 / 04 / 2024

Bayrampaşa Remziye-Yakup Kutsal Özel Eğitim Merkezi açıldı!

Bayrampaşa Remziye-Yakup Kutsal Özel Eğitim Merkezi açıldı!

Down sendromlu ve otistik çocuklar için Bayrampaşa Şehir Parkı’nda inşa edilen Remziye-Yakup Kutsal Özel Eğitim Merkezi Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in katıldığı törenle hizmete açıldı.




Down sendromlu ve otistik çocuklar için Bayrampaşa Şehir Parkı’nda inşa edilen Remziye-Yakup Kutsal Özel Eğitim Merkezi Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Başkan Aydıner’in yanı sıra Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Novipazar Belediye Başkanı Nihat Bisevaç, Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, Bayrampaşa Müftüsü İzzet Şener ile engelliler ve aileleri katıldı.


OKULDA 14 SINIF BULUNUYOR

Remziye-Yakup Kutsal Özel Eğitim Merkezi’nde 35 metrekare büyüklüğe sahip 14 eğitim sınıfı, yemekhane, kantin, toplantı salonu, revir, 4 öğretmen ile 2 de müdür odası yer alıyor.


BAŞKAN AYDINER: EN BÜYÜK HAYALİMDİ

Okulun açılış töreninde konuşan Başkan Aydıner, “Down sendromlu ve otistik çocuklar okulu projesi benim en büyük hayallerimden biriydi. Çok şükür bu projemizi de hayata geçirmeyi başardık. İlçemizde down sendromlu ve otistik yavrularımız var. Bizler bu evlatlarımızın da eğitimini ve gelişimini düşünmek durumundayız. Onlar için 14 sınıftan oluşan özel bir okul açıyoruz. Bu okulumuz sayesinde engelli çocuklarımızı maksimum bağımsızlığa ulaştıracak ve onları hayata tutundurarak sosyal hayatın birer aktörü haline getireceğiz inşallah. Down sendromlu ve otistik çocuklara sahip ailelerimize büyük kolaylıklar sağlayacak olan bu okulun yapımına emek veren herkese teşekkür ediyorum. İlçemiz ve halkımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Bayrampaşa Belediyesi


Geri Dön