20 / 04 / 2024

Bayrampaşa Vatan Mahallesi neden riskli alan ilan edildi!

Bayrampaşa Vatan Mahallesi neden riskli alan ilan edildi!

"Kimse Bilmiyor Platformu"nun çağrısı ile Bayrampaşa Vatan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm paneli gerçekleştirildi. Platformda Vatan Mahallesi ile ilgili olarak, riskli alan ilan edilmesinin düşündürücü olduğu vurgulandı...



"Kimse Bilmiyor Platformu"nun çağrısı ile Bayrampaşa Vatan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm paneli gerçekleştirildi. Panelde, İstanbul Mimarlar Odasından Burak Kaan Yılmazsoy, Çağdaş Hukukçular Derneğinden Avukat Merve Çakmakçı, İstanbul Üniversitesi Yardımcı Doç. Dr. Çiğdem Şahin, Şehircilik ve Planlama Uzmanı Mimar Mine Çiçek, Mimar Nilüfer Benzet, Halkla İlişkiler Uzmanı Emine Çelik ve Platformu üyeleri sunum yaptı. Katılımcılara kentsel dönüşüm süreci ve sonrasında yaşananlar örneklerle anlatıldı. 


AFET YASASINI ÇIKARANLAR AFETİ KENDİSİ GETİRDİ


Konuşmacılar kentsel dönüşümün yıkıp yeniden yapmak anlamına gelmediğini, aslında yaşam alanlarının fiziksel sosyal ve kültürel olarak en iyi yapılandırılması anlamına geldiğini belirtti. İktidarın afet yasasıyla, her yeri afet alanı ilan edip rant sağlamaya çalıştığı vurgulandı. 

Panelde, 4 Nisan 2013 tarihinde 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun doğrultusunda Bayrampaşa Vatan Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm hakkında da bilgi verildi. 


Bayrampaşa'nın nüfus ve yüz ölçümü olarak en küçük mahallesi olan Vatan Mahallesi'nin riskli alan ilan edilmesinin düşündürücü olduğunu vurgulayan katılımcılar, "Bayrampaşa tarihi yarım adaya yakınlığı, metro ve büyük alışveriş merkezlerini içinde bulundurulması merkezi iş alanlarına yakınlığıyla sermaye sahipleri için büyük bir rant kapısı olarak görünüyor" dedi. 

"Kimse Bilmiyor Platformu" da yaptığı konuşmada, "Biz Bayrampaşalılar emek vererek oturduğumuz yerleri kaybetmemeliyiz. Hakkımızı sonuna kadar savunmalıyız" çağrısında bulundu.


Evrensel


Geri Dön