25 / 04 / 2024

Bayrampaşa'daki İstanbul Hali'ne 2 milyon TL'lik tesis geliyor!

Bayrampaşa'daki İstanbul Hali'ne 2 milyon TL'lik tesis geliyor!

Bayrampaşa’daki İstanbul Hali’ne 2 milyon TL'lik Bayrampaşa Hali Kasa Yıkama Tesisi kurulacak. Tesisin açılışı Nisan ayında yapılacak.



Türkiye’nin Kalite Yönetim Sistemi ile yönetilen ilk ve tek hali olan Bayrampaşa’daki İstanbul Hali’ne 2 milyonluk kasa yıkama tesisi kuruluyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Hal Müdürlüğü tarafından yönetilen İstanbul Hali’nde sebze ve meyvelerin hijyenik ve sağlıklı bir şekilde satışa sunulması için Avrupa Birliği Hijyen Denetimleri standartlarında her yıl 20 binden fazla denetim yapılıyor. 

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında hijyen standartlarını daha da yükseltmek için kasa yıkama tesisi için ilk adım atıldı. 


NİSAN’DA AÇILIYOR

1 milyon 849 bin TL’ye mal olacak olan İstanbul Hali kasa yıkama tesisi ile İstanbul Hali’ne ürün getiren kasaların yıkandıktan sonra tekrar kullanımının sağlanması hedefleniyor. 


Yüzde 60’ı tamamlanan Bayrampaşa İstanbul Hali Kasa Yıkama Tesisi’nin önümüzdeki Nisan ayında hizmete girmesi planlanıyor. 


AHŞAP KASA TARİH OLUYOR

Sektörde ürünlerin taşınması esnasında birçok kez kullanılan ahşap kasalar kısa sürede kaldırılacak. Mikropların barınmasına ve yayılmasına yol açan parçacıkları daha fazla içine emdiği için büyük risk oluşturan ahşap kasaların kullanımdan kaldırılması için 2010 yılında çalışma başlatılmıştı. İstanbul Hali’nde ahşap kasa kullanımı çalışmalarla birlikte yüzde 70’den  yüzde 30’a düştü.


Habertürk


Geri Dön