23 / 04 / 2024

Bayrampaşa'dan Eyüp'e tramvay hattı müjdesi!

Bayrampaşa'dan Eyüp'e tramvay hattı müjdesi!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bayrampaşa'ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hal esnafıyla ve STK'larla bir araya geldi. Topbaş, Bayrampaşa'dan Eyüp'e tramvay hattı yapacaklarının müjdesini verdi



Bayrampaşa Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da hal esnafıyla ve STK'larla buluştu. Bayrampaşa Hali'nde gerçekleşen toplantıya Başkan Topbaş'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Ahmet Baha Öğütken, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, IBB bürokratları ve hal esnafı katıldı. 


Toplantıda konuşarf Başkan Kadir Topbaş, kendisinin de esnaf bir aileden geldiğini bu anlamda çok hassasiyet gösterdiklerini söyledi. İstanbul'un artık bir ülke özelliğini gösterdiğini ve hizmetlerin de bu boyutlarda olması gerektiğini dile getiren Topbaş, "Hal esnafı olarak sizlerin, İstanbul gibi bir kentin gıda ihtiyacını karşılamak için gecegündüz demeden hummalı bir çalışma içerisinde olduğunuzu biliyoruz. 


Gıda sektörü çok önemli. Burada çok hassas bir hizmet sunmak gerekli. Daha önce çok kötü şartlarda olan Bayrampaşa Hali'nde çok ciddi çalışmalar, düzenlemeler yaptık ve kalite geldi. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz hal alanlarını daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. İstanbul'un iki yakasına dünyaya model olacak hal alanları oluşturacağız. Bu alanlarda otel, spor salonları ve hatta hastane de yer alacak" dedi. 

Eski cezaevi yeni yaşam alanı olacak Başkan Topbaş ve beraberindekiler, Hal'deki toplantının ardından Semih Erden Spor Kompleksi'nde STK'larla ve Bayrampaşlılarla kahvaltıda bir araya geldi. Salona alkışlarla giren Kadir Topbaş, masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. 


Semih Erden'de Bayrampaşalılara seslenen Topbaş, Bayrampaşa'dan Eyüp'e tramvay hattı yapacaklarının müjdesini verdi. 100 bin araçlık otopark projesinin dışında İstanbul'da her sokağa 'Apart Park' yaparak trafik sıkıntısını büyük oranda çözeceklerini söyledi. 

Bayrampaşa eski cezaevi alanının nasıl değerlendirileceğine de açıklık getiren Topbaş, "Kentsel dönüşüm kapsamında bu alana 2 bin 200 konut, devlet hastanesi, okul, cami, park ve otopark yapacağız" açıklamasında bulundu. 


İstanbul İstiklal Gazetesi


Geri Dön