26 / 04 / 2024

Baytur'un Katar'daki projesi Petrol Kongresi'yle açıldı!

Baytur'un Katar'daki projesi Petrol Kongresi'yle açıldı!

Baytur'un imza attığı Katar'ın simge projesi Ulusal Kongre Merkezi (QNCC), 20'nci Dünya Petrol Kongresi'yle kapılarını açtı. Ulusal Kongre Merkezi, Dünya Petrol Kongresi'nin ardından Birleşmiş Milletler Medeniyetler Buluşması toplantısına ev sahipliği yap



 

Ulusal Kongre Merkezi, Dünya Petrol Kongresi'nin ardından bu kez 11-13 Aralık tarihlerinde ise Birleşmiş Milletler Medeniyetler Buluşması toplantısına ev sahipliği yapacak

Baytur'un imza attığı ve ülkenin 'alamet-i farika'ları arasında gösterilen Katar Ulusal Kongre Merkezi (QNCC), 20'nci Dünya Petrol Kongresi (WPC) ile açıldı. Katar'ın başkenti Doha'da yapımı 3 yılda tamamlanan Katar Ulusal Kongre Merkezi'nin ülkenin simge projelerinden biri olduğunu vurgulayan Baytur İnşaat Taahhüt A.Ş. CEO'su Oktay Yavuz, 'Baytur İnşaat'ın projelendirme ve inşaat kapsamıyla genel müteahhitliğini üstlendiği tesis bu günlerde devam eden Dünya Petrol Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor' dedi.

BİR İLKE İMZA ATILDI

Yavuz, 'Katar Ulusal Kongre Merkezi'nin projelendirme çalışmaları iki yıl, inşaatı ise yaklaşık üç yıl sürdü. 725 milyon doları aşan bedeli ihale edildiği tarihte yurtdışında bir Türk firmasının üstlendiği en büyük proje olma özelliği taşıyor' diye konuştu. Kendisinin de Dünya Petrol Kongresi'ni izlemek üzere Katar'da olduğunu belirten Yavuz, 'İlk defa bir Ortadoğu ülkesinde ve bizim imza attığımız bir projede gerçekleşen kongreye 5 bin delege, 600 konuşmacı, çeşitli ülkeleri temsilen 25 bakan ve 100 CEO  katılıyor' diye konuştu.

Medeniyetler Buluşması burada Yapılacak

Katar Ulusal Kongre Merkezi, 11-13 Aralık tarihlerinde Birleşmiş Milletler Medeniyetler Buluşması toplantısına da ev sahipliği yapacak. Söz konusu toplantıya Başbakan Erdoğan'ın da eşbaşkan olarak katılması bekleniyordu. Ancak Başbakan'ın Katar programı iptal edildi. Katar'daki Türk inşaat firmaları için, sürdürmekte oldukları faaliyetlerine ilaveten 2022 yılında bu ülkede yapılacak olan Dünya Futbol Şampiyonası için gerçekleştirilmesi planlanan büyük ölçekli altyapı ve stadyum yatırımları da büyük bir potansiyel taşıyor.

4 bin delege kapasiteli konferans salonu var

Baytur'un inşa ettiği Katar'daki Ulusal Kongre Merkezi'nin (QNCC) Proje Müdürü Argun Yum, 'Binada 4 bin delege kapasiteli konferans salonu, 2 bin 300 koltuk kapasiteli lirik tiyatro, 3 oditoryum, 2 bin kişilik VVIP seviyesinde banket salonu ve gerekli mutfak düzeni, 52 toplantı odası, 40 bin metrekare sergi alanları, dinlenme alanları, basın ve iş merkezi yer alıyor' dedi.

İslam Eserleri Müzesi'ni de Baytur yaptı

Türk inşaat sektörünün önemli markalarından biri olan Baytur, yaklaşık 8 yıldan bu yana Katar'da faaliyet gösteriyor. Ulusal Kongre Merkezi Baytur'un gerçekleştirdiği ve ülkenin simgeleri arasindaki tek projesi değil. Oktay Yavuz, Katar'ın bir diğer simgesi olan ve ünlü mimar I.M.Pei tasarımı olan İslam Eserleri Müzesi'ni de Baytur'un yaptığını vurguladı.

AKŞAM

 


Geri Dön