28 / 03 / 2024

Bazı AVM'ler hastaneye dönüşecek

Bazı AVM'ler hastaneye dönüşecek

Dünya Gazetesi'nin "Türkiye'nin CEO'ları konuşuyor" dizisinin son röportajında, inşaat ve gayrimenkul sektörünün lider kuruluşlarından Soyak Holding'in geçen yıl CEO vekilliği koltuğuna oturan Emre Çamlıbel var.



Krizin sektöre yansımalarını ve çıkış yollarını gazeteniz DÜNYA'ya anlatan Çamlıbel'e göre, son yıllarda sayıları pıtrak gibi çoğalan alışveriş merkezlerinin bazıları zorunlu değişiklik yaşayacak.

Hâlâ yeni alışveriş merkezlerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Çamlıbel, "Ancak doğru analizler yapılmalı. İlk dönemde nereye yapılabiliyorsa oraya AVM'ler yapıldı. Bazı noktalarda, geri dönüşü zorlaştıracak yan yana bir sürü yanlış yatırım yapıldığını görüyoruz. Organize olmayan bazı AVM projeleri ileride hastaneye, okula, konferans merkezine, outlete ya da ofise dönüşecek" diye konuştu.

Proje finansman imkanlarının daraldığını, bu nedenle özel sektörün yaklaşık iki yıl boyunca yatırım yapmasının zor olacağını belirten Emre Çamlıbel, "Konut birçok alt sektörü tetikler. Sektöre, konut kredi faizleri orta ve dar gelirliler için devlet tarafından sübvanse edilerek destek olunabilir. 20 milyar liralık bir finansman paketi sağlanırsa, 700 bin konut alınabilir" dedi.

Dünya

Geri Dön