18 / 04 / 2024

BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı!

BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı!

Türkiye hakkında bir belgesel çeken BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı. İngiliz muhabir yapımı 3 yıldır süren caminin Türkiye'nin en önemli mimari eserlerinden biri olacağını söyledi.



İngiliz medyası 1 yılda 3. kez Çamlıca Camii’ni haber yaptı. The Times ve Guardian’ın karalama haberlerinden sonra BBC camiyi yere göğe sığdıramadı


Çamlıca Camii, İngiliz medyasının gündemi olmaya devam ediyor. Geçen yıl FOX TV'nin de sahibi olan medya baronu Rupert Murdoch'ın İngiltere'deki yayın organlarından biri olan The Times, Hannah Lucinda Smith imzasıyla camiden duydukları rahatsızlığı anlatan bir haber yapmıştı. Gazete, "Ankara dev camiyi, gücünü en uygunsuz yerlere doğru genişletmenin bir yolu olarak görüyor" diye yazmıştı. Guardian da The Times'a katılarak camiyi karalamıştı.


BBC, Çamlıca Camii ne hayran kaldı!


İngiliz medyasından düşmeyen Çamlıca Camii bu kez de İngiliz Devleti'nin resmi yayın organı BBC'nin konusu oldu. Türkiye hakkında bir belgesel çeken BBC, Çamlıca Camii'ni havadan görüntüledi. 


Camiyi anlatan  İngiliz muhabir Simon Reeve, caminin Türkiye'nin en önemli mimari eserlerinden biri olacağını söyledi. 


İngilizler'in Çamlıca Camii'ne olan ilgisi ise sosyal medyada komik yorumların gelmesine neden oldu. Sosyal medyada "Bu İngilizler galiba Müslüman oldu. Camiye bizden çok ilgi gösteriyorlar" şeklinde komik yorumlar yapıldı. 


BBC, Çamlıca Camii ne hayran kaldı!


Takvim


Geri Dön