29 / 03 / 2024

Beckham'ın ev sahibi Türker Süleyman en zenginler listesinde!

Beckham'ın ev sahibi Türker Süleyman en zenginler listesinde!

The Sunday Times gazetesinin yayınladığı 2015 Zenginler Listesi’nde 150 milyon sterlin servetiyle Kıbrıslı Türk işadamı Türker Süleyman (61) 637. sırada yer aldı..



Stajyer muhasebeci olarak iş hayatına başladığında haftada 5.5 sterlin kazanan yatırımcı işadamının Türkiye, Bulgaristan ve Gürcistan’da elbise fabrikalarının olduğu ve Marks and Spencer gibi mağazalara satış yaptığına dikkat çekilirken 2013 yılında üç şirketinin 5 milyon kar yaptığı kaydedildi. Üç şirketindeki 43 milyon mal varlığının şimdi en az 75 milyon edeceği ileri sürüldü.


Son aylarda Dagon Den TV programının yatırımcı jürisinde yer alacağı için İngiliz basınında sayfa sayfa röportajları yayınlanan Türker Süleyman, sitesinde kendisini şöyle tanıttı:


"1953’de Kıbrıs’ta doğdum. 5 yaşındayken ailemle İngiltere’ye geldim. Camberwell evim oldu. Babam burada lokanta açtı. Boş vakitlerimi aile lokantamızda geçirirdim. Babamın iş disiplininden çok şey öğrendim: sıkı çalışma, kararlılık ve her zaman aileye zaman ayırmak. İngiltere’ye geldiğimde İngilizce bilmiyordum. Okulu 8 iyi derece O-Level ile bitirmeyi başardım. Babam dengeli bir işim olmasını istedi. Okulu bırakınca muhasebecilik stajı yaptım. Muhasebeden tatmin olmayınca , büyükannem için arkadaşlarına satması için giysiler almaya başladım. 18 yaşına geldiğimde kendi konfeksiyon şirketimi kurdum. Kingsland Models ile elbise fabrikam ile C&A, Dorothy Perkins, Dunn Stores, Topshop gibi High Street mağazalarına satış yaptım. Benim gibi Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir o zamanlar Polly Peck’i yönetiyordu. Bana yardım edeceğini söyledi. Birkaç kez buluştuk. Sonra çekildi.


Ağabeyim ile Low Profile şirketini kurup Türkiye, Gürcistan ve Bulgaristan’da üretime geçtik. 2012 yılında Low Profile 2000 işçi çalıştırıyordu. 2012’de Türkiye’den En Başarılı Şirket ödülüne layık görüldük. Marks and Spencer’e de satış yapıyorduk.


2000 yılında Ralph Lauren Europe’e gömlek yaparken Jermyn Street’de tanınmış gömlekçilerden Hawes Curtis’i 1 sterline, borçlarını üstlenerek satın aldık.


2008 yılında kadın elbisesi markası Ghost’u satın aldıktan sonra şimdi iki güzel kızımla vaktimi değerlendiriyor ve işimi geliştirmeye çalışıyorum"


The Sunday Times Para ekinde yaklaşık bir sayfalık röportajında Türker Süleyman’ın bir süre önce Beckham’lara High Street Kensington’daki yüzme havuzlu muhteşem evini kiraya verdiğine dikkat çekildi. Kensington’da 3.3 milyon sterline aldığı şu anda 15 milyon değeri olan evi Türker Süleyman’ın en iyi yatırımı olarak gördüğü vurgulandı. BBC’de bu yıl sonuna doğru gösterilecek Dragons’ Den programında jüride yer alacak Türker Süleyman, nasıl para kazanıldığını, iş hayatında kaybedip tekrar nasıl kazanıldığını anlatacak.


Milliyet


Geri Dön