25 / 04 / 2024

Bedestan Çarşısı'nın restorasyonu 250 günde tamamlanacak!

Bedestan Çarşısı'nın restorasyonu 250 günde tamamlanacak!

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restore edilen Bedesten Çarşısı'nı ziyaret etti. Müteahhit firma yetkilisi ise çatıdan başlanan çalışmaları 250 günde tamamlamayı planladıklarını söyledi.



Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restorasyon çalışmalarına başlanan tarihi Bedesten Çarşısı'nı ziyaret etti.


Güner ve Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlanan tarihi Bedesten Çarşısı'nı gezdi.


Çalışmalar hakkında bilgi alan Güner, Çoban'a teşekkür ederek, her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi.


Bu projenin bölge esnafı adına bir şans olduğunu vurgulayan Güner, "Başınıza talih kuşu konmuş, benim burada dükkanım olsa belediye başkanının elini öperim. Burayı modern bir hale getiriyorsa 'Allah razı olsun' derim. Bu proje esnaf için büyük bir şans. 80 yıldan fazla buraya belki de el değmemiş. Hep beraber Belediye Başkanımıza destek olacağız" ifadelerini kullandı.


Müteahhit firma yetkilisi ise çatıdan başlanan çalışmaları 250 günde tamamlamayı planladıklarını söyledi.


Çoban da çarşının 1914 tarihinde, Hacı Bekir Tiryaki tarafından Fransız mimar ve Ermeni bir ustaya yaptırılan geç dönem Osmanlı yapılarından olduğunu kaydetti.


Radikal


Geri Dön