28 / 03 / 2024

Beğen İnşaat basın toplantısı düzenledi!

Beğen İnşaat basın toplantısı düzenledi!

Konya’nın önde gelen inşaat firmalarından Beğen İnşaat’ın yöneticileri basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda Beğen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Demirci sektör hakkında bilgi verdi..



Konya’nın önde gelen inşaat firmalarından Beğen İnşaat’ın yöneticileri basın mensupları ile bir araya geldi.

Toplantıda Beğen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Demirci ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Demirci, yeni projeler ve inşaat sektörü hakkında bilgiler verdi. Beğen İnşaat’ın sektörde 38. yılına girdiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Demirci, “Beğen İnşaat olarak 3 kişi faaliyet göstermekteyiz. Babamız Remzi Demirci başımızda ben Vehbi Demirci ve kardeşim Ekrem Demirci ile birlikte faaliyet gösteriyoruz. Sektöre ilk 1977 yılında emlakçı olarak başladık. 2000 yıllarının başında konut açığının olduğunu gördük ve iyi bir yer edinmek için konut işine girdik. Beğen İnşaat Limited Şirketi olarak devam ediyoruz. Babamız iyi bir bayrak teslim etti. Biz de bu bayrağı evlatlarımıza en iyi şekilde bırakmanın uğraşını veriyoruz” dedi.  600’e yakın çalışan ve 3 bine yakın taşeron ile hizmet verdiklerini dile getiren Vehbi Demirci, “Şantiyelerimizde ne kadar kişi çalıştırabilir, ne kadar ekmek kapısı olabilirsek ne mutlu bize. Bu zamana kadar kabuğumuzda durduk çok gündeme gelmek istemedik. Bir marka değerimiz var. Ama ister istemez bunun bilinmesi gerekiyor. . Büyük projeler yapıyoruz sonuçta.  Çok şükür hep takdir topladık. Örneğin, 6 yıl önce müşterimize bir daire teslim etmişiz. 6 yıl sonra batarya su sızıntısı var bizi arıyor. Biz de hemen müdahil oluyoruz. Müşterilerimiz bizden memnun, bizi tavsiye ediyorlar. Sosyal olarak da çalışmalarımız var. Kardeşim Ekrem Demirci aynı zamanda KOMÜT’ün de başkanı.  Bu da kaliteli müteahhitlerin bir arada bulunduğu güzide bir kuruluş. Çalışmalarını devam ediliyor.


BELEDİYELER ARSA ÜRETMEDE ZAYIP


Belediyelerin müteahhitler için arsa üretmede zorlandığına vurgu yapan Demirci, “Arsa üretmekte zorlanıyoruz. Belediyeler 18 madde ile alakalı köklü değişikliği yapmadığı için arsa üretiminde zorlanıyoruz. Ama yinede inşaat sektörü büyük bir sektör. İnşaatla büyüyen bir şehiriz. Ama hormonlu bir büyüme oldu” diye konuştu.


İSİM BENZERLİKLERİ SİZLERİ YANILTMASIN


38 yıllık ticaret hayatlarında hiçbir mağduriyete sebep olmadıklarını belirten Demirci, “Biz Konya Beğen İnşaat Limited Şirketi olarak 10 yıl önce marka tescilini aldık. Türkiye genelinde çok fazla Beğen İnşaat var. Google’de Beğen İnşat yazınca farklı firmalar çıkıyor. Allah kimseyi sıkıntıya sokmasın Ankara’da Beğen İnşaat isimli bir firma sıkıntıya girmiş. Konya’da Beğen İnşaat sıkıntılı diye bir dedikodu yayılmış. Biz bunlarla uğraşmıyoruz. Biz işimizle ilgileniyoruz. Çünkü biz işimizden memnunuz, ticaretimizden memnunuz. 38 yıldır ticaret yapıyoruz, ilk çekimizi 1985 yılında aldık, o gün bugündür hiçbir alacaklımızın, hiçbir çalışanımızın alın teri daha yere düşmedi. Bu noktada çok titizlik gösteriyoruz. İş bitti mi herkesin alın teri veriliyor. Bugün 6 bine yakın taşeronla çalıştık ve hiçbir taşeron Beğen’de paramız kaldı demedi” ifadelerini kullandı.


BİN 100 DAİRELİK DEV PROJE


Projeler hakkında da bilgiler veren Demirci, “Konya Beğen İnşaat olarak 12 şantiyemiz vardı 8 tanesi tamamlandı teslim ettik. 360 dairelik bir projenin birinci etabı bitti, ikinci bitmek üzere. Yine Selçuklu’da Şefikcan Caddesi’nde Osmanlı Konutları olarak 276 dairelik bir proje var. 1. etabı teslim edildi, ikinci etabı bitmek üzere. Şimdi hazırlığını yaptığımız 500 evler civarında bin 100 dairelik bir projemiz var. İnşallah tek şantiyede büyük bir proje yapacağız” dedi. Evlerin kredi ile satıldığını, vatandaşın hazır para ile ev almadığını belirten Demirci, banka kredileri olmasa Konya'da müteahhitlerin yüzde 80'inin sıkıntıya gireceğini sözlerine ekledi. 



Konya Manşet


Geri Dön