27 / 04 / 2024

Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne ek hizmet binası inşa edilecek!

Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne ek hizmet binası inşa edilecek!

Behçet Uz Çocuk Hastanesi 'ne yapılacak ek hizmet binasındaki 120 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi, bebeği olan ailelerin hastane hastane kuvöz arama sorununu tamamen bitirecek




Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne yapılacak ek hizmet binasında yer alacak 120 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi, ailelerin hastane hastane kuvöz arama sorununa son verecek. Beş katlı binanın yapılacağı eski poliklinik binasının boşaltıldığını belirten Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Murat Balanlı, "Bina bu hafta içerisinde yıkılıp, inşaata başlanacağını düşünüyorum. Binanın tamamlanmasıyla Türkiye'nin en güzel Çocuk Hastanesi olacağız" dedi. Şu an hastanelerinde 80 yenidoğun kuvözü ile hizmet verdiklerini belirten Dr. Balanlı, yeni bina ile birlikte kuvöz sayımızı 120'ye çıkartacaklarını belirterek, "Böylece İzmir'de kuvöz arama derdi kalmayacak" diye konuştu.


Bir haftada başlayacak

Eski poliklinik binasındaki biyokimya, diyaliz ve görüntüleme merkezlerinin diğer binalara taşıdıklarını belirten Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Murat Balanlı, Güney Kamu Hastane Birliği tarafından ihalesi gerçekleştirilen yeni hastane binası hakkında bilgi verdi. Hastanenin yapılacağı yerdeki eski poliklinik binasını boşalttıklarını belirten Balanlı, bu binada artık sağlık hizmeti vermediklerini söyledi. Binanın bu hafta içerisinde yıkılarak inşaata başlamayı beklediklerini ifade eden Balanlı, "Yeni bina ile Türkiye'nin en güzel Çocuk Hastanesi'ne kavuşacağız" dedi. 


Hematoloji ve onkoloji 

Yeni binada 120 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi kuracaklarını belirten Balanlı, bu sayede İzmir'deki kuvöz sıkıntısının da büyük ölçüde azalacağını söyledi. Şu an hastanelerindeki 80 yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin yüzde 100 kapasitesiyle çalıştığını ifade eden Balanlı, "Beş katlı binamızın zemin katında büyük bir acil servis olacak. Hematoloji ve Onkoloji servislerinin de yer alacağı binada Çocuk Yoğun Bakım ve Yenidoğan Yoğun Bakım bölümleri de olacak" diye konuştu. 


Türkyılmaz: Çok kaliteli bir hastane

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin önemli bir tarihe geçmişe sahip, kaliteli bir hastane olduğunu söyledi. Eski poliklinik binasının yerine yapılacak yeni hastane binasının çok yakında inşaatına başlanacağını belirten Türkyılmaz, "Hastane binasının tamamlanmasıyla Çocuk Hastanesi nefes alacak. Yeni hastane binasında çok kapsamlı bir yenidoğan yoğun bakım ünitesi olacak" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön