24 / 04 / 2024

Bekir Bozdağ'dan İzmit'e yeni Adalet Sarayı sözü!

Bekir Bozdağ'dan İzmit'e yeni Adalet Sarayı sözü!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün yeni yapılan Gölcük ve Gebze Adliye Binaları'nın açılış törenleri için ilimizdeydi. Bozdağ, İzmit için de yeni Adalet Sarayı sözü verdi.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün yeni yapılan Gölcük ve Gebze Adliye Binaları'nın açılış törenleri için ilimizdeydi. Bozdağ, İzmit için de yeni Adalet Sarayı sözü verdi. 


Belediye başkanları, Adalet Bakanı Bozdağ'ın Kocaeli Adalet Sarayı'na destek olmasını alkışlayarak teşekkür etti. (Çiğdem Armağan) Gölcük ve Gebze Adalet Saraylarını açmak için ilimize gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kocaeli Adalet Sarayı'na destek olma sözü verdi. 


Bozdağ, "Ama başlamak bitirmek demektir. Bunu siz bugün başlamış sayın. Kocaeli'mize de şimdiden hayırlı olmasını diliyorum " dedi. 


PARTİYİ ZİYARET ETTİ 

Gölcük Adalet Sarayı ve Gebze Adalet Sarayı'nı açmak için ilimize gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açılış öncesinde AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katııcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkam İbrahim Karaosmanoğlu, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, belediye başkanı, ilçe başkanları ve parti teşkilatı hazır bulundu.


KOCAELİ ADALET SARAYI YETERSİZ 

Ziyarette ilk sözü alan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, "Bugün açılacak olan adalet sarayları ile Kocaeli'de ki eksikliklerimizi bu bağlamda tamamlıyoruz. Fakat Kocaeli vatandaşları olarak başta Başsavcımız, hakimlerimiz, avukatlarımız ve bu hizmeti almaya çalışan vatandaşlarımız açısından bir tane önemli bir eksikliğimiz var bu da Kocaeli Adalet Sarayımızın artık Kocaeli gerçeklerine uymaması ve yetememesi. Kocaeli her yıl yaklaşık 40 ile 50 bin arasında nüfusu aıtan bir kent. Şu anda 1 milyon 800 bin nüfusu geçen bir şehiriz" ifadelerini kullandı. 


ADALET SARAYI'NIN ADIMLARI ATACAĞIZ 

Kocaeli'nin nüfusunun 2020 yılında 2 milyonu aşacağını ve bunun için adalet sarayı için arsa arayışında olduklarını kaydeden Başkan Ceyhan, Adalet Bakan Bozdağ'dan Kocaeli Adliye Sarayı'na destek istedi. Ceyhan'ın isteğine yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kocaeli sürekli göç alan bir il bu yüzden adalet sarayları yetmeyebilir. Kocaeli Adalet Sarayı 2000 yılında yapılmıştı. Sanırım yeni bir adalet Saray'ına ihtiyaç var. Başkan Karaosmanoğlu adalet sarayı için 100 dönümlük arsa talep edeceğini söyledi. Ben de, arsa tahsis edildiğinde Adalet Bakanlığı olarak konunun besmelesini çekeceğim. Adımları atmaya hazırız" şeklinde konuştu. 


KOCAELİ'YE HAZIRLI OLSUN 

Sözlerinin devamında Bakan Bozdağ şunları söyledi: "Bunun alt yapı çalışmalarına hemen başlayacaklar. Dönüşte de bakanlık bürokratlarına talimat vereceğim. Başsavcımız ile irtibata geçerek burada ki en uygun yeri bulacaklar. Ardından proje çalışması yapılacak. Ardından ihale ve inşaat çalışmasına geçilecek. Tabi bunlar zaman alacaktır. Ama başlamak bitirmek demektir. Bunu siz bugün başlamış sayın. Kocaeli'mizde şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." 


KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI 

Kocaeli teşkilatına ve halkına şükran borcu olduklarını kaydeden Bozdağ, "15 Temmuz Darbe Girişimi eğer Türkiye'de başarısız olmuşsa, hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanımızın ölüme uçan liderliği, hükümetimizin tavrı, meclisimizin dik duruşu, siyasi partilerin birliği ve dahası halkımızın ölümüne milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne, demokrasiye sahip çıkmasıyla bu darbe teşebbüsü başarısız olmuştur. Türk milleti o gün kahramanlık destam yazmıştır. Başka bir ülkede demokrasine, hukukuna ve özgürlüğüne böylesine ölümüne sahip çıkacak bir halk iradesi ortaya konmuş olsaydı. Uluslararası örgütler, pek çok demokratik ülkeler bu ülkeye ve bu ülke halkına dünyanın en saygın ödüllerini vermek için yarışırdı" ifadelerini konuştu. 


KİRLİ PLANLANIN HAYAT HAKKI YOK 

Bozdağ şu ifadelere yer verdi: "Türkiye bundan sonra demokrasini güçlendirerek, milli iradesine sahip çıkarak, Türkiye üzerinde hesap yapanların her türlü hesabını en iyi şekilde bozarak yoluna devam edecektir. FETÖ gibi kullanılan alçaklar dahil bütün alçaklan kullanırsa kullansınlar 79 milyonun bir olduğu ülkede hiçbir kirli planın hayat hakkı yoktur, olmayacaktır. 

FETÖ maalesef toplumlarımızı böldü. Karı ve koca arasına fitne soktu. Ana ile evlat arasına fitne soktu. Devlet ve vatandaş arasına fitne soktu. Herkesi birbirinden ayırdı. Hükümetimiz şu an bir anndırma politikası içinde. Türkiye çınarı içinde kurt kalmaya devam ederse, bu çınar iler ki zamanlarda yıkılabilir. Görevimiz bu çınarı korumaktır. Bizde sonra inşallah kıyamete kadar yaşamasını koruyacak yeni nesillerin yetişmesini sağlamaktır. 


İNANILMAZ POLİTİKALAR YAPIYORLAR 


Hükümetimiz büyük bir samimiyetle çalışmaktadır. Şu anda inanılmaz politikalar yapılmaktadır. FETÖ, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısız olmasının paniğiyle yeniden yalanlara, iftiralara, algı operasyonlarına başladı. Bunları daha çok göreceksiniz. 

Fethullah Gülen 20 yalan söylüyor, 20'si yalan ama 21'inci yalana insanlar inanıyor. Yalan çıkmasında da bir hikmet arıyorlar anlaşılan. 


Şimdiye kadar bu kişinin söylediklerinden doğru çıkan tek bir şey yok. 17 Aralık Operasyonu bitti de hükümet gitti mi? 25 Aralık bitti de hükümet bitti mi? 10 ağustos seçimlerinde Cumhurbaşkanı gidecekti? Gitti mi Cumhurbaşkanı? Kobani ve Gezi olayları ile hükümet gidecekti gitti mi?" CEYHAN Başkan Ceyhan Adalet Bakan Bozdağ'dan Kocaeli Adliye Sarayı'na destek istedi Bozdağ, Kocaeli Adalet Sarayı'na destek olacaklarını söyledi.


Özgür Kocaeli


Geri Dön