18 / 04 / 2024

Bekir Sütçü: Adana OSB üstyapı yatırımları ile yaşam merkezi haline geldi!

Bekir Sütçü: Adana OSB üstyapı yatırımları ile yaşam merkezi haline geldi!

Büyüklük ve kapasitede Türkiye'nin ilk 10 OSB'si arasında yer alan Adana OSB, sanayicilerin yükünü azaltmak için gerçekleştirilen noter, gümrük binası, SGK binası, çarşı merkezi gibi yatırımlarla bir yaşam merkezi haline geldi.




Kentin üretim ve ihracatının yarısını gerçekleştiren  Adana  Hacı Sabancı OSB, yeni yatırımlarla alan ve işlev olarak büyümesini sürdürüyor. Adana OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, bölgenin, 4 yıldır yönetim kurulu ile yönetildiğini belirterek, "Tamamı sanayicilerden oluşan yönetim kurulu ilk iş olarak bölge envanterini çıkardı. Bölgede neler yapüması gerektiği üzerine bir istişare yaptı. OSB şehre 40 km uzaklıkta. 

Sanayici şehirde bir işi olduğunda 80 km yol yapmak zorunda. Vakit kaybını önlemek için bazı hizmetleri OSB'ye getirmeye çalıştık. 

Bölgeyi bir yaşam merkezi haline getirmek için adımlar attık. Şuan bankalar ve noter kuruldu. Gümrük binasının yapımı bitti. Bakanlık yetkililerinin binayı teslim almasını bekliyoruz. SGK binası da 3-4aydabitecek" diye konuştu. 

Meslek lisesinin yap-işlet-devret modeli ile tamamlandığını vurgulayan Sütçü, "750 öğrenci ile eğitime başladı.Ortak sağlık biriminin ihalesini yaptık. Doktoru, röntgen cihazı olan birimde 24 saat ambulans var. Bu hizmeti sanayiciye yüzde 50 daha uygun fiyata sağlayacağız. Enerji altyapısını yeniledik. Artık hiç elektrik kesintisi yaşanmıyor. Elektrik alımında pazarlık şansımızı iyi kullandık. Snayicilerimiz elektriği çok ucuza kullanabiliyor" dedi. 

Çarşı artık yetmediği için yeni çarşı merkezi yapımına başladıklarını kaydeden Adana OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, "Sanayicinin sadece üretime odaklanmasını sağlamak için bu yatırımları yaptık. Bu hizmetlern hepsi ancak sayılı OSB'de var"dedi. 



Dünya


Geri Dön