23 / 04 / 2024

Beko Avrupa’da ikinci oldu gözünü Pasifik’e dikti!

Beko Avrupa’da ikinci oldu gözünü Pasifik’e dikti!

Beyaz eşya devi Arçelik, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından olan IFA’da son teknoloji ürünlerini tanıttı. Fuara global markaları Beko ve Grundig ile katılan Arçelik, 173 yeni ürününü sergiliyor...



Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Beko’nun Avrupa beyaz eşya pazarında son 7 yılda pazar payını en çok artıran marka olduğunu belirterek, bu yılın ilk yarısında da Avrupa’nın ikinci büyük beyaz eşya markası olma konumunu sürdürdüğünü söyledi.



Hedef yeni pazarlar

173 ürünle İFA Fuarı’na katıldıklarını belirten Çakıroğlu, tüm markalarıyla Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde ikinci sıraya yükseldiklerini söyledi. Çakıroğlu, “Burası dünya beyaz eşya pazarının yüzde 46’sına denk geliyor” dedi.



Çakıroğlu, pazarlarını çeşitlendirmek için yeni ülkelere de girdiklerini aktararak, “Yeni hedefimiz ise Asya - Pasifik Bölgesi. Endonezya, Filipinler, Tayland gibi ülkeler hem teknolojiyi seven genç nüfusa sahip hem de satın alma gücü artış trendleri oldukça yüksek” diye konuştu.


Çakıroğlu, her pazara uygun teknoloji ve inovasyon becerilerinin global hedeflerini gerçekleştirmelerini sağladığını kaydederek şöyle konuştu:


“Türkiye’deki 8 Ar - Ge merkezimiz ve Tayvan’daki Ar - Ge ofisimizde binin üzerinde çalışanla özgün teknolojiler geliştiriyoruz. Beş yıldır dünya patent liginde de ilk 200’de yer alan tek Türk şirketiyiz.”

25 bin kişiye istihdam sağladıklarını kaydeden Çakıroğlu, şunları söyledi:

“Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika’da üretim yapıyoruz. 14 fabrikayı yönetiyoruz. Ürünlerimizle 100’den fazla ülkede varız. Arçelik artık global bir şirket.”


Çakıroğlu, “Türkiye’nin toplam satışlarımızdaki payı yüzde 40. Pazar biraz daralsa da potansiyel yüksek. Ağırlıklı olarak ihraç pazarlarına üretim yapıyor, yatırıma devam ediyoruz. Afrika’da çok hızlı büyüyoruz. Satın alma planlarımız da devam ediyor” diye konuştu.


‘Cep’ üretimi yok

Çakıroğlu, “Cep telefonu üretmeyeceğiz diye karar verdik ve bu karar devam ediyor. Ama Grundig markalı cep telefonu ve tabletlerimiz satılıyor. Sadece Türkiye pazarına güvenerek yatırım yapmak yeterli değil” dedi.

Arçelik IFA’da Beko ve Grundig markasıyla akıllı, kaynakları verimli kullanan, hijyen, gıda saklama, pişirme, yıkama ve kurutma teknolojilerinde sunduğu yeni ürünlerini sergiliyor.



Milliyet 


Geri Dön