18 / 04 / 2024

Belçikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Belçikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Belçika vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor mu? Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor mu? Belçikalılar Türkiye'den ev alabilir mi? İşte yanıtı...



Belçikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Belçika, resmi adıyla Belçika Krallığı, Batı Avrupa'da bulunan bir devlettir. Avrupa Birliği'ne üye ve birliğin ve NATO gibi bazı uluslararası organizasyonların merkezlerini barındırır. 30,528 km²'lik bir alanı kaplayan ülkenin nüfusu yaklaşık 10,8 milyon kişidir.


Peki Belçika vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor mu? Belçika, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor mu? Belçikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?


Belçikalıların Türkiye'den ev alma hakkı..

Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre Belçika vatandaşları Türkiye'den konut sahibi olabiliyor.


Ayrıca, Belçikalıların konut sahibi olabilmesi için özel bir koşul da bulunmuyor. Belçika vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek tapu müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Belçika, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alıyor.


Tapuda gerekli belgeler..

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.



Geri Dön