20 / 04 / 2024

Belediye emlak vergisi ödeme tarihleri 2014!

Belediye emlak vergisi ödeme tarihleri 2014!

Emlak vergisi kapsamında vergiyi taşınmazın maliki varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler iki taksit halinde belediyeye ödüyor. İşte belediye emlak vergisi ödeme tarihleri 2014...



Belediye emlak vergisi ödeme tarihleri 2014!

Emlak vergisi kapsamında, bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenlerin ödemesi gerekiyor.


Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Arazi vergisini ise; arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Bir araziye paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak taşınmazın bir başka şehirde yer alması durumlarında vergi PTT ile ödenebiliyor. Belediye emlak vergisi ne zaman ödenir? Belediye emlak vergisi ödeme tarihleri 2014;


2014 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisinin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi; ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.


Ayrıca emlak vergisi borçlarına af getirildi. Aftan yararlanmak isteyen vergi mükelleflerinin 30 Kasım'a kadar belediyeye giderek müracaat etmeleri gerekiyor.


Emlak borcu yapılandırma şartları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön