29 / 03 / 2024

Belediyeden tadilat izni almak!

Belediyeden tadilat izni almak!

Evde tadilat yapılması halinde, yapılacak tadilatın niteliğine göre belediyeden tadilat izni almak gerekebiliyor. Peki hangi tadilatlar için belediyeden izin alınması gerekiyor? Tadilat izni belediyeden nasıl alınır?



Belediyeden tadilat izni almak!

Bir dairede tadilat yapılması halinde, yapılacak tadilatın niteliğine göre belediyeden tadilat izni almak gerekebiliyor. Peki hangi tadilatlar için belediyeden izin alınması gerekiyor? Tadilat izni belediyeden nasıl alınır?


Boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa ruhsat alınmıyor.


Tadilat ruhsatı alınmasını gerektiren tadilatlar dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu gibi durumlarda tadilat ruhsatının belediyeden alınması gerekiyor. Peki, belediyeden tadilat ruhsatı nasıl alınır?


Belediyeden tadilat ruhsatı almak..

Tadilat ruhsatı almak için gerekli olan evraklar şu şekilde sıralanıyor:

-Tadilat ruhsatı dilekçesi (… İlçesi, … Mahallesi, … Pafta, … Ada, … Parsel sayılı yerim için onaylanan projeler doğrultusunda tadilat ruhsatımın düzenlenmesi hususunu bilgilerinize arz ederim)


-Tapu Tescil Belgesi


-İmar Durumu Çap belgesi: Yapı nizamı, kat adedi, saçak seviyesi, yollardan ve komşu parsellerden çekme mesafeleri ve inşaat emsallerini gösteren bir belge


- Mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı kroki



Basit onarım izni!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön