28 / 03 / 2024

Belediyenin depo kurma kararı, Silivri'yi barut fıçısına çevirdi!

Belediyenin depo kurma kararı, Silivri'yi barut fıçısına çevirdi!

İBB'nin Silivri'ye patlayıcı ve parlayıcı madde depoları kurma kararı bölge sakinlerini isyan ettirdi. Beylice köylüleri, projenin hayata geçirilmesiyle geçim kaynaklarının ortadan kalkacağını söylüyor



Silivri Beyciler Köyü sakinleri, şu günlerde kızgın, kırgın, öfkeli... Neden mi Bölgeye yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı madde depoları kurulmasına karar verildi de ondan... Karar, Silivrililerin tüm itirazlarına rağmen bir süre önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti. Çok yakında da depoların kurulması için çalışmalar başlayacak. Ancak 33 bin dönümlük alanın orta yerinde patlayıcı depolarının olması düşüncesi bile köylüleri korkutuyor.

Hem güvenliklerinden kaygı duyuyorlar, hem de bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte geçim kaynaklarının ortadan kalkmasından... Zira depoların kurulmasıyla birlikte tarım ve hayvancılık yapma imkânlarının kısıtlanacağı belki de kalmayacağı aşikâr... Peki köylüler nasıl geçinecek Ne yiyip içecek İşte en büyük endişeleri bu... Ve bakın bu endişelerini nasıl dile getiriyorlar: "33 bin dönümlük bir alanı kaplayacak olan yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı maddeler depolama alanı, Beyciler Köyü'nün tamamını ve Büyük Çavuşlu ve Seymen köylerinin ise bir bölümünü kaplıyor. Söz konusu alanın yarısı kaliteli tarım toprağı, kalanı ise orman arazisi. İBB, bizim konutlarımıza dokunulmayacağını söylüyor, iyi de tarlalarımız ve hayvancılık alanlarımız elimizden alındığı zaman biz nasıl yaşayacağız

Mecburen göç etmek zorunda kalacağız. Avcılar ve Ambarlı bölgesindeki tehlikeli madde alanları buraya taşınacak. Peki buradaki orman alanları ne olacak Burada da su havzaları, kentin ciğerleri var. Çok geç olmadan, Silivri zarar görmeden karardan dönülmesini istiyoruz."

Kampanyası başlatılıyor

Çevre Derneği de köylülere destek veriyor. Çevre Derneği üyeleri ve köylüler, geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapıp projenin iptali için izleyecekleri yolu tartıştı. Köye de 'Patlayıcı madde depoları istemiyoruz' pankartları asıldı.

Beyciler Köyü sakinleri, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karara karşı imza kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Bu adım sonuç vermezse, konuyu yargıya taşımaya da kararlılar. Silivri Çevre Derneği de köylülere destek veriyor. Çevre Derneği üyeleri ve köylüler, geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapıp projenin iptali için izleyecekleri yolu tartıştı. Köye de 'Patlayıcı madde depoları istemiyoruz' pankartları asıldı.

HABERTÜRK


Geri Dön