19 / 04 / 2024

Belek'in sorunları masaya yatırıldı!

Belek'in sorunları masaya yatırıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Serik ve Manavgat 'taki arıtma tesislerinden kaynaklanan sorunların çözümü için Antalya Büyükşehir Belediyesi 'ne 3 milyon 200 bin TL'lik ödenek çıkardı




Kültür ve Turizm Bakanlığı, Serik ve Manavgat'taki arıtma tesislerinden kaynaklanan sorunların çözümü için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 3 milyon 200 bin TL'lik ödenek çıkardı BELEK turizm bölgesinin sorunları Regnum Carya Golf & SPA Resort Otel'de düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (BETUYAB) Başkanı Cemil Uğurlu ve turizm sektörü temsilcileri katıldı. 


ALAN YÖNETİM MODELİ 

Toplantıda, Belek turizm merkezinin ulaşım, enerji, çevre, güvenlik gibi altyapı sorunlarıyla su sporları parkur alanlarının kiralanması gibi turizmde karşılaşılan sorunlar masaya yatırıldı. Toplantıda, bugüne kadar çok defa gündeme gelen elektrik hatlarının yer altına alınması, yolların iyileştirilmesi, yürüme ve bisiklet yollarının yapılması, güvenlik kamera sistemi gibi tüm altyapı sorunlarının bütüncül olarak planlanması gerektiğinin üzerinde duruldu. Farklı kurumlara ait yetkilerin bir araya toplanarak turizm alanlarına özgü 'Alan Yönetim Modeli' oluşturulması değerlendirildi. Toplantıda, Serik arıtma tesisi ve Manavgat Kumköy arıtma tesislerinden kaynaklanan sorunların acil çözümlenmesi ve arıtma kapasitelerinin artış ihalelerinin yapılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Antalya Büyükşehir Belediyesi hesabına 3 milyon 200 bin TL ödenek çıkarıldığı bildirildi. 



Hürses


Geri Dön