25 / 04 / 2024

Belgrad'ta yer alan yüzen evler serinletiyor!

Belgrad'ta yer alan yüzen evler serinletiyor!

Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yüzen evler serinlemek isteyenlerin tercihi oldu. Nehir kenarına inşa edilen evlerde yaşayan vatandaşlar suya girerek keyifli dakikalar geçiriyor.



Yetkililer Danube ve Sava nehirlerinin kesiştiği bir noktada bulunan Belgrad'ın yüzen evler için en uygun yer olarak göze çarptığını ifade ederken, yüzen ev sahiplerinin nehir boyunca istedikleri bir noktada yaşayabildiklerini belirtti.


İnsanların serinlemesine yardımcı olan yüzen evlerin en küçüklerinin dahi mutfak ve yatak odasından oluştuğu belirtilirken, bazı yüzen evlerin geleneksel yerleşik yapılarda bazılarının ise gündelik yaşama uygun olarak inşa edilmiş olduğu ifade edildi. Yetkililer nehir kenarlarında sınırlı yer olması nedeniyle yüzen evlerin lüks olarak görüldüğünü de kaydederken, son yıllarda talebin artması sonucu bölgede birçok kafe ve restoranın da yapıldığını belirtti. Yüzen evlere olan ilginin her geçen gün arttığı Belgrad'da yetkililer, bu evlerin ileriki yıllarda Belgrad için önemli bir kültür ve ayırt edici özellik haline gelebileceğini de ifade etti.


Yenişafak Gazetesi


Geri Dön