20 / 04 / 2024

Bellona'nın İstanbul'daki 157.mağazası Çekmeköy'de açıldı!

Bellona'nın İstanbul'daki 157.mağazası Çekmeköy'de açıldı!

Bellona’nın İstanbul’ daki 157. mağazasının açılışı Mustafa Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Bekir Boydak, Yusuf Boydak, Çekmeköy Belediye Başkan yardımcısı Hasan Öztürk'ün katılımıyla gerçekleşti....




Bellona markasının Çekmeköy mağazasının açılış töreni öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Mustafa Boydak, Özellikle Orta Doğu bölgesinde siyasi karışıklıkların olduğu durumlarda işlerin durma noktasına gelebildiğine kendi işlerini de etkilediğine vurgu yaparak, bu bölge için, “Önümüzdeki dönemde beklentilerimiz çok yüksek. Özellikle Irak genelinde bakıldığında Türkiye bu açıdan çok stratejik öneme sahip. 3-4 yıl sonra Irak’ın petrol ihracından 100 milyar doların üzerinde gelirden bahsediliyor. Çevre ülkelere bir katma değer katacak” diye konuştu.


Kredi kartlarıyla ilgili yapılacak düzenlemelerle limitlerin yeniden belirlenmesi ve kartlardan yapılacak taksitli alışverişlerde sınırlama getirilmesinin büyüme hedeflerine etkisine ilişkin sorulan bir soruya Boydak, “Devletin makroekonomik planlaması doğrultusunda tüketicilerin kartları yoğun kullanmasına ilişkin endişeyle yapılan bir düzenleme. Tabi düzenleme yapılırken serbest piyasa koşullarını unutmamak gerekir. Bir sıkılaştırma olabilir, ama şartlar optimum bir şekilde ilerlemek lazım. Yoksa tüketicilerimiz gayrinizami piyasaya kaptırılmış olunur ki bu da ciddi sonuçlar doğurur. Çünkü sonuçta bankacılık kayıt altında, kayıt altında olmayan yöntemler bu sefer ortaya çıkabilir” dedi.


Boydak, “Ayarı iyi yapmak lazım. Bakanımızın görüşlerine katılıyorum, ama sınırları birden çok aşağı çekmemek lazım. Bir sınırlamaya ihtiyaç var, fakat aşırı sıkılaştırma da zarar verebilir. Sıkılaştırma olduğunda tek ödeme ürünü kart olmadığından bankaların başkaca ürünleri de kullanılabilir. Tüketici kredileri gibi daha başka bireysel krediler gibi. Ayrıca teminatsız da satışlar olabilir.”


Üç ülkede 100 milyon avroya yakın bir yatırım yaptıklarını da belirten Boydak, “Bu yatırımlarımızın büyük bölümü bitti, yüzde 15’i devam ediyor. Şimdilik Türkiye’deki yapımızı güçlendirmek istiyoruz” dedi.


Yeni tüketici kanunun alınan ürünün iadesine ilişkin düzenleme hakkında da konuşan Boydak, “Yasal haklar çerçevesinde tüketiciler haklarını rahat bir şekilde kullanıyorlar. Biz de o hakkı tabi ki vereceğiz. Ayrıca garanti sürelerinin uzatılmasıyla ilgili de elbet onun da zamanı gelecektir, eminim” değerlendirmesinde bulundu.


Bellona’nın sadece ulusal piyasalarda iş yapan bir marka olmayacağına vurgu yapan Boydak, “Bellona, grubun dışa açılan yüzü. Önce amacımız bölgesel marka olmak. Avrupa’nın tamamında, Afrika, bölge coğrafyası,  Orta Doğu’nun tamamında, özellikle balkanlar, Rusya, Altaylar bölgesi bizim kapsama alanımızda” şeklinde bilgi verdi.


Bellona’nın İstanbul’daki 157. mağazasının açılışı Mustafa Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Bekir Boydak, Yusuf Boydak, Çekmeköy Belediye Başkan yardımcısı Hasan Öztürk, mağaza yöneticileri ve yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.


AA


Geri Dön