26 / 04 / 2024

Bendevi Palandöken: AVM'ler esnafa zarar veriyor

Bendevi Palandöken: AVM'ler esnafa zarar veriyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin turizm bölgelerindeki esnafa zarar verdiğini ifade etti



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin turizm bölgelerindeki esnafa zarar verdiğini ifade ederek, "Bazı acentelerle anlaşan büyük alışveriş merkezleri, turistin esnaftan alışveriş yapmasını engelliyor.

Esnafın kapısının önünden alınan turistler 'Shopping Center' adındaki alışveriş merkezlerine götürülüyorlar" dedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, "her şey dahil sisteminin esnafı yok etmekte olduğunu" belirterek, özetle şunları kaydetti:
"Ülkemize gelen turist sayısında yüzde 10 artış olmasına rağmen 'her şey dahil sistemi' turistin esnaftan alışveriş yapmasını engelliyor. Esnafımızın sorunu sadece bununla da kalmıyor. Yurt dışından gelen turistleri çarşı esnafına gitmeden bazı acentelerle anlaşan büyük alışveriş merkezleri, turistin esnaftan alışveriş yapmasını engelliyor. Esnafın kapısının önünden alınan turistler 'Shopping Center' adındaki alışveriş merkezlerine götürülüyorlar. Turistin esnaftaki fiyatları görüp karşılaştırma yapması bile engelleniyor. Esnafın olmadığı yerde rekabet olmaz. Büyük sermaye tekelleşmek istiyor. Bu durumun önüne geçilmesi için Perakende Yasasının çıkması gerekiyor. İş yapabilmek için yaz sezonunun başlamasını bekleyen esnafımız hayal kırıklığına uğradı, siftah yapmakta zorlanıyor. Büyük şehirlerde her köşe başını tutan hiper ve süpermarket zincirleri, Büyükşehirlerde yazın düşen cirosunu yazlık yerlere hızla şube açarak yükseltmeye devam ediyorlar. Olan esnafımıza oluyor."
AA


Geri Dön