18 / 04 / 2024

Bendevi Palandöken: Kentsel Dönüşüm projesiyle 638 bin konut üretildi!

Bendevi Palandöken: Kentsel Dönüşüm projesiyle 638 bin konut üretildi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kentsel Dönüşüm Projesi'yle 638 bin konut üretildi. Site kültürü insanları birbirlerine yabanculaştırıyor, yalnızlaştırıyor. Site kültüründen bıkan insanların tekrar mahalle kültürüne dönmesi kaçınılmaz" dedi.



Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm programı çerçevesinde her ilde şantiyeler kurulduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Dönüşüm için yıkım yapüan mahallelerde evlerin yanında yıküan dükkanlar da var. Yeni projede devasa siteler yapılırken, dükkanı yıkıları esnaf için yeni dükkan düşünülmemiş. Site kültürü insanları birbirlerine yabancüaştırıyor, yalnızlaştırıyor. Site kültüründen bıkan insanların tekrar mahalle kültürüne dönmesi kaçınılmaz. 

Yeniden inşa edilen yerlerde bugüne kadar 638 bin 707 adet konut üretilirken 513 ticaret merkezi yapümıştır. Pek çok planlamada insanların yeşü alanları bozularak alışveriş merkezleri (AVM) için yer ayrümıştır. Biz diyoruz ki; çevreden yalıtılmış siteler ilişkileri zayıflatmakta ve bizi alışık olmadığımız bir hayata yönlendirmektedir. Yeni yapılacak olan semt ve mahallelerde sosyal beklentileri karşılayan, değişik gelir grubundan insanların kaynaşacağı, semt sakinleri üe esnafın iç içe olduğu bir şehirleşme hedeflenmelidir. Yani temel üretim yaklaşımımız mahalle konsepti olmalıdır. 

Bu topraklara ait olan, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluştuğu, semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu mahalle kültüründe vücut bulan dayanışma üe millet olarak mutlu oluruz." 


Ankara Son Söz


Geri Dön