19 / 04 / 2024

Bendevi Palandöken: Yurtdışında yayınlanan Türk dizilerinde yerli mobilyalar tanıtılmalı!

Bendevi Palandöken: Yurtdışında yayınlanan Türk dizilerinde yerli mobilyalar tanıtılmalı!

TESK Başkanı Palandöken, yurt dışında yayınlanan Türk dizilerinde, mobilya sektöründe üretilen ürünlerin, mücevherat, moda ve hazır giyim sektöründeki yerli marka ürünlerin tanıtımına ağırlık verilmesi önerisinde bulundu




Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yurt dışında da izlenen dizilerde mobilya, mücevherat, hazır giyim gibi sektörlere ait yerli ürünlerin tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.  


Palandöken, yazılı açıklamasında, yurt dışında da izlenen yerli film ve dizilerin "kültür elçisi" işlevi gördüğünü ifade etti.  


"Turizm gelirlerine katkı sağlar"


Dizilerin yurt dışında da seyredilmesinin Türkiye için avantaj olduğunu kaydeden Palandöken, "Yurt dışında büyük beğeni ile izlenen dizilerimizde özellikle mobilya sektöründe üretilen ürünlerimiz, mücevherat, moda ve hazır giyim sektöründen de ünlü yerli marka ürünlerimiz ile turizm değerlerimizin tanıtımına ağırlık verilmelidir" değerlendirmesinde bulundu. 


Gerekirse söz konusu dizilere destek verilmesi gerektiğini belirten Palandöken, filmlerde Türkiye'nin doğal güzelliklerine yer verilmesi ve gözde turizm değerlerinin tanıtılmasının da turizm gelirlerinin artmasına katkı sağlayacağını bildirdi. 





Dünya


Geri Dön