29 / 03 / 2024

Bentderesi’nde kaldırım çilesi!

Bentderesi’nde kaldırım çilesi!

Altındağ Bentderesi Caddesi’nin kentsel dönüşüm sürecinde bakımsız kalması çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Bölge esnafı, kaldırımların yenilenmemesi nedeniyle yaya geçişinin azaldığını ve işlerinin kötüye gittiğini savunuyor.



Altındağ Bentderesi Caddesi’nin kentsel dönüşüm sürecinde bakımsız kalması çevre sakinlerinin tepkisini çekti.


Yaklaşık 2.5 kilometre uzunluğundaki caddenin her iki tarafındaki kaldırımlar ile orta refüjdeki bordür taşları bakımsızlık nedeniyle dökülüyor. Üzerinde taş ve toprak öbeklerinin oluştuğu kaldırımın bazı noktalarının da yol seviyesine kadar indiği görülüyor.


ESNAFIN İŞLERİ DÜŞTÜ


Bölge esnafı, kaldırımların yenilenmemesi nedeniyle yaya geçişinin azaldığını ve işlerinin her geçen gün kötüye gittiğini savunuyor. Cadde üzerinde dükkanı bulunan bir esnaf, “Kentsel dönüşüm yıllardır tamamlanamadığı için caddeyi de yenilemiyorlar. Gecekondular yıkılacak ama caddede hayat devam ediyor. Bazı dükkanların önü hendek gibi. Yayalar geçemediği için işler düşüyor. Yetkililerden hizmet bekliyoruz” diye konuştu.


ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ


Bakımsız kaldırımların bilinçsiz vatandaşlarca çöplüğe döndürüldüğünü kaydeden çevre sakinleri, temizlik ekiplerinin uzun süredir bölgeye uğramadığını iddia ediyor. Çöplerin uzun süre alınmadığını savunan, ismini vermek istemeyen bir cadde esnafı şunları söyledi:

“Buraya 2-3 hafta da bir çöp arabası geliyor. Kaldırım üzerinde biriken çöplerin kokusu dükkanlara kadar geliyor.”


‘TEDİRGİN OLUYORUZ’


Bentderesi Caddesi üzerinde bulunan Seymenler İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerin karşıya geçmek için kullandığı üst geçidin bakımsızlıktan dökülmeye başladığını belirten mahalle sakinleri, “Üst geçidin boyaları dökük, her yanı pas içinde. İnsanların düşmesine engel olacak korkulukların bir bölümü kırık. Çocuklarımızla geçerken tedirgin oluyoruz” dedi.



Hürriyet Ankara




Geri Dön