23 / 04 / 2024

Berat Albayrak'tan Akkuyu açıklaması!

Berat Albayrak'tan Akkuyu açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Albayrak, "Akkuyu'nun belirli hissesinin devredilmesi, sözleşmede hak olan bir durum" dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısına konuk oldu.


Albayrak, "Tuz Gölü depolama tesisinde 2017 Ocak ayından itibaren cavernlere sırasıyla gaz basmaya başlayacağız." dedi.


Türk Akımı projesiyle ilgili Bakan Albayrak, şöyle konuştu:


"Türk Akımı'nın ikinci hattı Avrupa piyasasının akıbetiyle ilişkili bir husus. Türk Akımı, Türkiye'nin özellikle Batı hattı özelinde yaşanabilecek krizleri elimine etmek için önemli bir proje. 2017 itibarıyla inşaatın başlaması planlanıyor, projenin ilk kısmının 2019'a yetişmesi konusunda bir gecikme öngörmüyoruz."


'Nükleer enerjinin daha hızlı hayata geçmesiyle ilgili adımlar devam ediyor'

Albayrak, "Akkuyu'nun belirli hissesinin devredilmesi, sözleşmede hak olan bir durum. Üçüncü gruplarla görüşmeler yapıldığıyla ilgili bilgimiz var, nükleer enerjinin daha hızlı hayata geçmesiyle ilgili adımlar devam ediyor." dedi.


Elektrik dağıtım sektörünün 2016-2020 döneminde 18 milyar liralık yatırım yapacağını belirten, Albayrak, "Kamu olarak bizler de Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) ana omurga sistemi için 12 milyar liralık yatırım yapacağız. Böylece, 30 milyar lirayı bulan bir yatırım hacmi ortaya çıkıyor." diye konuştu.


AA


Geri Dön