25 / 04 / 2024

Bergama Selinos Deresi’ne yeni köprü yapılıyor!

Bergama Selinos Deresi’ne yeni köprü yapılıyor!

İzmir Bergama Belediyesi Selinos Deresi’ne yeni köprü yapıyor. İslamsaray Mahallesi ile Turabey Mahallesi sakinlerinin uzun zamandır beklediği köprünün yapım çalışmalarına başlandı. Köprünün yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor...



Üçkemer Caddesi ile Askerlik Şubesi bölgesi olarak anılan alanın ortasından geçen Selinos Deresi üzerine inşa edilen köprünün çalışmaları sürüyor. Akropol eteklerinden geçen Selinos Deresi kış aylarında akmaya başlayınca, bölge sakinlerinin geçişi oldukça zorlaşıyordu. Turabey Mahallesi’nde oturanlar ile Gazi İlköğretim Okulu’na gidecek öğrencilerin Dereden geçişleri imkânsız hale geliyordu. Askerlik Şubesi’nin de aynı yerde olması, dereden geçiş için köprü ihtiyacını önemli bir noktaya getirmişti.


Mahalle sakinlerinin uzun zamandır talepte bulunduğu isteklerine Bergama Belediyesi cevap verdi. Belediye, Selinos Deresi üzerine yapılacak köprü inşaatına başladı. Islah çalışmalarının da sürdüğü Selinos Deresi, köprü yapımı da tamamlanınca, güzel bir görünüme kavuşacak. Köprü inşaatı ve ek istinat yapıları tamamlandığında özellikle İslamsaray Mahallesi Askerlik Şubesi civarında ikamet eden vatandaşların şehir merkezine ulaşım için Adnan Menderes Bulvarı ya da Kınık Caddesi üzerinden İstiklal Meydanı güzergâhını kullanarak yollarını uzatmamış olacak hem de İstiklal Meydanı bölgesindeki yoğun araç trafiği rahatlatacak.


Köprü çalışmasının 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacağını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Vatandaşlarımız özellikle kış aylarında yağmurlarla birlikte Selinos Deresi’nin debisinin artmasıyla, İslamsaray Mahallesi ile Turabey Mahallesi arasındaki geçişlerde, çocuklarını okula götürüp getirme ve Askerlik Şubesine gitmelerde sorunlar yaşıyordu. Vatandaşımızın ihtiyaçlarına cevap veremeyen ve bölgemize yakışmayan bu yapının yerine imar planında yol olan bu alanı yaya ve araç trafiğine açılabilmesi için köprü ve bağlantı yolu yapılması gerekiyordu. 2013 yılı sonuna kadar tamamlamayı planladığımız bu çalışma özellikle söz konusu mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızın geçiş yolu sıkıntısının sona erdirecektir” diye konuştu.


Haberler


Geri Dön