25 / 04 / 2024

Berna İlter Avrupa En iyi 10 Girişimcisi Onur Ödülü'nü aldı!

Berna İlter Avrupa En iyi 10 Girişimcisi Onur Ödülü'nü aldı!

Avrupa En İyi 10 girişimcisi Ruban D Honor - Onur Ödülü sahibi olan BRN Yataklarının sahibi Berna İlter'e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından alanlarında en başarılı kadınlara verilen takdir plaketi sunuldu...



Avrupa En İyi 10 girişimcisi Ruban D Honor - Onur Ödülü sahibi olan BRN Yataklarının sahibi Berna İlter, elde ettiği başarılar nedeniyle aldığı onlarca ödüle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından alanlarında en başarılı kadınlara verilen  takdir plaketini de eklemenin onurunu yaşıyor.


Berna İlter, dün Siirt’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile çok sayıda bakanın katılımıyla düzenlenen yılın başarılı kadınları ödül töreninde, iş yaşamında kısa sürede elde ettiği başarılar nedeniyle tüm kesimlerin ilgi odağı oldu.


Aralarında Prof. Dr. Serap Yazıcı, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu ve Şefika Kutluer, Güher ve Süher Pekiner kardeşler, Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, Doç. Dr. Bilge Demirköz gibi bilim, spor, sanat dünyasından Türkiye’nin yüz akı kadınların bulunduğu ödül alanlar arasına iş dünyasını temsilen giren Berna İlter, Siirt gibi candan insanların bulunduğu bir mekanda yılın başarılı kadınları arasında yer almanın tarifi imkansız bir gurur kaynağı olduğunu kaydetti.


 


-“Ödül, iç Pazar için itici güç olacak”


 


Berna İlter, Türk kadınının azmettiğinde İstiklal Savaşında olduğu gibi üstesinden gelemeyeceği iş olmadığının altını çizerek, şunları söyledi:


“Yıllarca dünyanın dört bir köşesini kadın başıma gezdim. Kazandığım her dövizin gerçekte ülkemin gelişimine katkı olduğunu düşünmem  benim için bu mücadelede doping kaynağı oldu. Bu ülke başardığınızda size sahip çıkmasını biliyor. Yeter ki azmedin. İşveren ve sanayici kadınları temsilen aldığım onlarca ödüle Siirt’te Sayın Başbakan tarafından verilen alanında en başarılı iş kadını ödülünü katmam benim için çok anlamlı. Bu ödül BRN Yataklarının yeni girdiği iç pazarda da gelişimi için itici bir güç olacak.”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik ettiği ve başarılı çalışmaları ile Türk kadınına örnek olma yolunda çalışmalarına devam etmesini istediği Berna İlter’e hemşehrisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan da destek geldi.


 


-“Berna İlter’in çalışmaları dikkatle izlenmeli ve ilham kaynağı olmalı”


 


Taner Yıldız, Berna İlter’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, Kayseri Milletvekili olarak Kayserili erkekler kadar kadınların başarısından da gurur duyduğunu bildirdi.


Berna İlter’in genç yaşında geldiği noktaya işaret eden Taner Yıldız, ‘’Kayserili bir iş kadının uluslar arası alanda bu denli büyük başarı göstermesi ve ödüller alması sonucu , Sayın Başbakanımızın da elinden ödül alması tüm kesimler tarafından desteklenmeli. Berna İlter’in çalışmaları dikkatle izlenmeli ve ilham kaynağı olmalı” dedi.


 


-Berna İlter kimdir?


 

Berna İlter, 1996 yılında 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olduktan sonra 1997 yılında Londra Metal Borsası’nda uluslararası finans, metal ticareti, futures, options konusunda eğitim aldı ve 2000 yılından itibaren de özel bir şirkette çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar verdi.


Kayseri Sanayi Odası ilk Kadın Meclis Üyelerinden  olan Berna İlter, 2001 yılında dışarı açılmamış firmaların yurt dışı tanıtım ve pazarlamasını üstlenmek üzere kurduğu BRN Uluslararası Danışmanlık ve Dış Ticaret Ltd. Şirketi bünyesinde 2 ofis çalışanı ile iş hayatına başladı.


İlter, doğu ve batı Afrika ülkelerine tek başına seyahat etti. Tanzanya, Kenya, Nijerya ve Nijer gibi ülkelerde Türk ürünlerini tanıttı, ticareti sadece Dubai üzerinden yapılır sanan Afrikalılara Türk ürünlerinin, Uzak Doğu mallarından çok daha kaliteli ve üstün olduğuna ikna etti ve ilk yılsonunda Tanzanya'ya mobilya, Nijerya'ya çelik kapı satmayı başardı.


2002’de 43.000 dolarla başlayan ihracat rakamını 2006 sonunda yaklaşık 2.100.000 dolara ulaştırdı. 2005 yılında Avustralya’ya yatak kumaşı satmaya başlayarak bugün üretimini yaptığı yatak sektörüne ilk adımını attı. Yatak üretiminde en büyük darboğaz olan Navlun sorununu çözmek için özel press paketlemeler geliştirdi, böylece yurt dışı satışlarda müşteriye maliyet avantajı yarattı.


Kısa sürede sektör de önemli bir yer edinen İlter, ABD merkezli Uluslararası Uyku Ürünleri Birliği (ISPA) tarafından onaylı üretici olarak kabul edildi. Yatak sektöründe 10 işçi ve 800 m2de başladığı üretimini her yıl yüzde 100’lük büyüme ile 4 yıl gibi kısa bir sürede Kayseri Serbest Bölgesinde 24,000 m2 kendi fabrikası ve 250 çalışan ve 20 milyon dolarlara ulasan ihracatıyla devam ettiriyor.


Avrupa’da Brn Benelux catısı altında Sleepplus mağazaları, İngiltere’de BRN UK  ve Royal Coil , İran’da Bern , İspanya’da Divum markaları ile mağazaları bulunmaktadır. Dünya genelinde birçok perekande, toptan ve  online mağazalarda büyük satış hacmine sahiptir.


Geri Dön